‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleVitalie Obrijanu: Calendarul evenimentelor agricole, lansat de Agrobiznes, un instrument util pentru producători

Vitalie Obrijanu: Calendarul evenimentelor agricole, lansat de Agrobiznes, un instrument util pentru producători

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vitalie Obrijanu, managerul de vânzări al grupului de producători Fresh Time, îndeamnă producătorii să participe la expozițiile și conferințele agricole importante și spune că Calendarul evenimentelor, lansat recent de Agrobiznes în parteneriat cu ProCredit Bank, este un instrument util pentru a putea face asta. 

„Indiscutabil, Calendarul evenimentelor agricole este un instrument foarte util. Întrebarea este doar cât de pregătiți sunt producătorii de la noi să folosească această informație? De fapt, participarea la expozițiile internaționale este o motivare și o necesitate pentru cei care doresc să comunice și să stabilească parteneriate/relații, să pregătească colaborări cu potențiali parteneri. Doar că, fermierii de la noi trebuie să înțeleagă că la expoziții merg să muncească, să comunice și să reprezinte companiile lor.

Este salutabil că, odată cu lansarea Calendarului putem găsi toate evenimentele din sector pe o singură platformă. Cei care au intenția/interesul de a cunoaște ofertele, cerințele, așteptările partenerilor străini, trebuie să participe la asemenea activități, respectiv trebuie să cunoască din timp despre perioada de desfășurare, tipul expoziției, locația, ș.a. Calendarul este un proiect binevenit, mai ales pentru cei care sunt interesați să se promoveze”, a spus Vitalie Obrijanu.

Iuliana Popa, fondatoarea afacerii de producere a mierii artizanale MILU, a constatat că stocarea informației cu privire la organizarea expozițiilor, târgurilor, conferințelor, seminarelor din domeniul agricol pe o singură platformă este una foarte importantă și necesară.

„Cred eu că, noțiunea de studiere continuă trebuie promovată și dezvoltată inclusiv în rândul antreprenorilor, iar evenimentele care se organizează atât în țară, cât și peste hotare, vin să ne ofere informațiile care ne ajută să ne dezvoltăm. Dacă fiecare dintre noi ar cunoaște care sunt evenimentele preconizate, ar putea să-și focuseze atenția și să-și stabilească prioritățile, așteptările. În acest context, crearea Calendarului evenimentelor agricole de către Agrobiznes este de salutat. Ar fi bine ca evenimentele să fie divizate foarte clar după criteriul gratuite/cu plată, pentru ca antreprenorii să-și poate stabili unde pot să particip și ce cheltuieli implică.

Este de apreciat că vom putea vedea toate evenimentele pe platforma Agrobiznes, de pe care ne informăm continuu, respectiv nu va fi necesar să căutăm accesând alte site-uri. Este important ca producătorii noștri să aplice, implementeze practicile, informațiile pe care le văd, mai ales, peste hotarele țării, iar accesul rapid la informații actualizate despre toate activitățile din domeniul agricol va ajuta fermierii să nu rateze oportunități importante pentru ei și afacerea lor”. 

Alexei Micu, administratorul Micu&CO, susține că, Calendarul evenimentelor agricole vine să ajute fermierii în planificarea mai bună a afacerii. 

„Până la urmă, fiecare producător își dorește să dezvolte anumite direcții. Calendarul, având informații cumulate, structurate pe diferite domenii, ajută în identificarea evenimentelor unde poți întâlni profesioniști de la care ai de învățat/preluat experiență. Astfel, acesta vine să prezinte locul unde producătorii pot aduna informațiile necesare pentru domeniul său, cum ar fi zootehnie, horticultură, floricultură, ș.a. Este o idee salutabilă, necesară pentru sectorul agricol din țara noastră”. 

Angela Sobol, producătoare de fulgi de cereale, a adăugat că fie că vorbim despre producători mari, fie că despre cei mici și mijlocii, cu toții au nevoie să cunoască despre tot ce se întâmplă în domeniu.

„Expozițiile, târgurile, conferințele sunt o parte importantă care ne ajută să ne promovăm, să interacționăm, și de ce nu, să comercializăm produsele noastre. Cu atât mai mult cu cât evenimentele care sunt incluse în Calendar, atunci când sunt accesate, conțin o scurtă descriere, inclusiv date de contact, adrese, harta. Este complexă informația, comod de utilizat, toate evenimentele pe o singură platformă. Fiind producători, suntem implicați și în alte activități, respectiv nu dispunem de timp pentru a căuta. Calendarul ne oferă posibilitatea, foarte ușor, să înțelegem unde putem participa, perioada când se va desfășura, tipul expoziției.

La fel, apreciez că sunt incluse și evenimentele din țară, acolo unde micii producători care pot participa și își pot comercializa produsele, inclusiv se pot promova, interacționa cu consumatorii. Acest instrument ne va ajuta să fim la curent cu toate activitățile, să nu ratăm evenimente importante”. 

Amintim, Calendarul poate fi accesat și în meniul site-ului agrobiznes.mdsecțiunea Evenimente.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›