‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriVlad Vedrașco: Este un an favorabil pentru calitatea strugurilor. Exportăm 100 de tone în...

Vlad Vedrașco: Este un an favorabil pentru calitatea strugurilor. Exportăm 100 de tone în SUA

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Este al doilea sezon în care agricultorii din Moldova reușesc să exporte struguri de masă în SUA. Pentru prima dată, exportul a fost realizat cu succes în 2019.

Livrările sunt realizate de aceeași companie – Ved-Mar Agro din satul Costești, Ialoveni. În total, în acest sezon vor fi exportate 100 de tone de struguri.

Până a ajunge în SUA, strugurii trebuie să parcurgă mii de kilometri timp de 40 de zile. Respectiv, este important ca aceștia să fie de calitate superioară pentru a rezista transportării.

Mai mult, aceștia au și „identitate”, fiind ambalați în punguțe speciale de hârtie cu tortiță:

„Estimăm să livrăm aproximativ 100 de tone – 5 containere. Anul acesta este un an foarte favorabil pentru struguri: calibrul, calitatea și toate caracteristicile corespund. Primul container este acum pe mare. Săptămâna viitoare va fi livrat al doilea”, ne-a spus Vlad Vedrașco, manager exporturi al cooperativei Ved-Mar Agro, brandul Frudova.

Prețul unui kilogram de struguri este de aproximativ un dolar, iar pregătirea strugurilor pentru a face față unui astfel de export necesită mult timp și resurse.

Cu toate acestea, eforturile merită a fi făcute.

 „Durează aproximativ 5 zile și sunt necesari circa 20-22 de muncitori pentru a pregăti un container. Pentru noi contează foarte mult imaginea pe care o creăm pe această piață, de aceea nu ne putem permite luxul de a face ceva incorect. Suntem mândri de această realizare și sperăm că și alți producători vor depune efort pentru a întruni condițiile de pe piețe noi de desfacere și vor realiza astfel de exporturi”.

‹ adv ›

Ce ține de soi, acesta este tradiționalul – Moldova, pentru că este unicul cultivat la noi care ar rezista condițiilor de transportare pe o durată atât de lungă de timp.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›