‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVladimir Bolea, la Berlin: Fructele Moldovei sunt o dovadă a dăruirii noastre pentru practicile...

Vladimir Bolea, la Berlin: Fructele Moldovei sunt o dovadă a dăruirii noastre pentru practicile agricole durabile și responsabile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fructele moldovenești își celebrează triumful la Berlin. 17 producători autohtoni de fructe au mers la Fruit Logistica 2024, una dintre cele mai mari expoziții internaționale dedicate industriei fructelor și legumelor proaspete.

Aceștia își promovează merele, prunele, cireșele și caisele, în cadrul standului, anticipând ofertele pentru sezonul următor.

Prezent la eveniment, viceprim-ministrul Vladimir Bolea a subliniat angajamentul și sprijinul Guvernului pentru sectorul agricol și pentru exporturile de fructe din Moldova:

 „Fructele Moldovei sunt un simbol al calității și o dovadă a dăruirii noastre pentru practicile agricole durabile și responsabile. Vă invităm să gustați fructele Moldovei, să colaborați cu producătorii noștri și să faceți parte din succesul nostru.”

La expoziție, Republica Moldova captează atenția participanților printr-un eveniment de networking inedit denumit „Gustul fără frontiere”.

Acesta a reunit importanți importatori de fructe, reprezentanți ai supermarketurilor și jurnaliști.

„Standul „Moldova – un gust deosebit” la Fruit Logistica 2024 a fost centrul atenției pentru importatori, datorită succesului record al Moldovei din 2023: 78 mii tone de prune exportate, clasându-se pe locul trei mondial, și creșteri marcante la exportul de struguri  – 77 mii tone, cireșe – de 12,5 ori mai mult în UE.

‹ adv ›

O creștere înregistrează și exporturile de mere către țările europene, cu livrări în premieră în Suedia și Marea Britanie și o prezență activă în România.

Destinații precum piețele din Asia și Orientul Mijlociu au devenit deja tradiționale pentru exportatorii de mere din Moldova, iar ponderea lor crește treptat în ultimii 5 ani, a declarat Iurie Fală, directorul executiv al Moldova Fruct.

Notă: Producători și exportatorii moldoveni și-au prezentat produsele, având sprijinul Agenției de Investiții, Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și Western NIS Enterprise Fund (WNISEF).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›