‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri13 femei producătoare din Moldova vor primi sprijin financiar pentru dezvoltare antreprenorială

13 femei producătoare din Moldova vor primi sprijin financiar pentru dezvoltare antreprenorială

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

13 antreprenoare din țară vor primi un sprijin financiar sub formă de vouchere în valoare de până la 30 000 MDL fiecare. Sprijinul financiar este destinat pentru dezvoltarea antreprenorială, care să contribuie la crearea mai multor oportunități de angajare pentru alte femei, la reducerea inegalităților și la dezvoltarea durabilă a mediului.

Sprijinul este oferit prin intermediul platformei „Ia Moldova Acasă” în parteneriat cu Asociația Obștească „Legal Tech”, care implementează proiectul în colaborare cu UN Women Moldova, cu sprijinul financiar al Suediei.

Voucherele vor fi oferite în contextul apelului de propuneri lansat pentru femeile producătoare locale în cadrul proiectului „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliența pe fonul pandemiei COVID-19”.

‹ adv ›

Apelul a fost lansat în luna februarie și la concurs au participat 27 de femei. Toate candidaturile au fost evaluate printr-un proces transparent în baza unor criterii de evaluare formală și de conținut.

Printre afacerile ce vor beneficia de finanțare sunt producătoare de miere de albine, lumânări artizanale din ceară naturală, mure, zmeură și alte pomușoare, pistil din fructe și alte tipuri de fructe uscate, brânzeturi și carne, precum și meșteșugărițe de bijuterii și săpun hand made.

„Sunt sesizabile progresele în ceea ce privește eforturile naționale în dezvoltarea cadrului de politici și instrumente financiare care asigură suportul necesar pentru abilitarea economică a femeilor producătoare din mediul rural. Pe lângă acest efort național, Suedia continuă să acorde suport prin diverse proiecte de dezvoltare economică, inclusiv cele dedicate în mod special femeilor antreprenoare. Încercăm să completăm eforturile statului și prin această asistență, să le dăm posibilitate femeilor producătoare să acceseze diferite fonduri și noi oportunități”, a declarat Katarian Fried, Ambasadoarea Suediei la Chișinău.

Printre principalele provocări în dezvoltarea afacerilor, identificate de femeile antreprenoare – producătoare locale, au fost menționate și măsuri de susținere financiară accesibile anume afacerilor de scară mică.

„UN Women consideră imperativ să ofere acest sprijin financiar micilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor care va contribui la promovarea produselor și a imaginii femeilor producătoare și respectiv la creșterea vânzărilor și sporirea capacitaților, dar și la sporirea rezilienței femeilor producătoare în contextul provocărilor continue”, a menționat Dominika Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova.

‹ adv ›

Sprijinul finaciar vine ca răspuns la necesitățile și principalele provocări în dezvoltarea durabilă a afacerilor, identificate de femeile antreprenoare – procesatoare și producătoare.

Astfel, voucherele vor fi folosite pentru dezvoltarea și consolidarea serviciilor de marketing și promovare, dezvoltarea și promovarea identității vizuale, design-ul de etichete și ambalaje, proiectarea și adaptarea utilajului existent.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›