46 de beneficiari ai Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” și ODIMM (Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii), gestionarul Programului, au semnat la începutul săptămânii Contractele de finanțare nerambursabilă. Actele au fost semnate după ce Comitetul de Supraveghere a Programului a acceptat spre finanțare antreprenorii vizați. În urma semnării contractelor antreprenorii vor beneficia de peste 9 milioane de lei în valoare de grant pentru dezvoltarea afacerilor.
Afacerile solicitanților de granturi vizează diferite domenii din agricultură (cultivarea cerealelor și viței-de-vie, creșterea plantelor și animalelor, înființarea plantației de salcâm energetic, producerea și păstrarea fructelor, cultivarea migdalelor, creșterea chinchilelor); întreprinderi ce activează în domeniul prestării serviciilor (servicii de transport și depozitare, servicii de recreere și agrement, repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor, editarea și tipărirea ziarelor) și întreprinderi în industria prelucrătoare (industria alimentară, producerea mobilei, producerea pectinei și uscarea aroniei, producerea cărbunelui brichetat, producerea ceaiurilor din plante medicinale).
Potrivit Regulamentului cu privire la implementarea Programului, banii vor fi transferați pe conturile beneficiarilor după ce aceștia vor prezenta acte care vor justificata investițiile personale din contul remitențelor.
În septembrie Comitetul de Supraveghere a Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1” a aprobat alte 34 de cereri de finanțare nerambursabilă, prezentate de companiile create de către moldovenii care muncesc peste hotare sau rudele acestora, în valoare totală de 6,8 milioane de lei.
Programul de Atragere a Remitențelor în Economie ,,PARE 1+1”, gestionat de către ODIMM, prevede mobilizarea resurselor umane și financiare ale moldovenilor care muncesc în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. În cadrul Programului, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în suma de pâna la 200 de mii lei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu din cadrul ,,PARE”.
Comentarii