‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri61 de companii din Moldova obțin granturi pentru eficientizare energetică și retehnologizare

61 de companii din Moldova obțin granturi pentru eficientizare energetică și retehnologizare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Administratorii a 61 de companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Aceștia beneficiază de granturi din partea Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene de până la 2 milioane de lei prin Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică.

Agenții economici au accesat granturile în vederea optimizării consumului de gaze și energie electrică prin înlocuirea echipamentelor învechite cu unele moderne sau prin instalarea de surse alternative de energie.

Valoarea totală a granturilor se ridică la 47,3 milioane lei, în timp ce valoarea totală a investițiilor în economie depășește 117 milioane lei.

În același timp, managerii companiilor au fost informați cu privire la detaliile contractuale și la modul de interacțiune între ODA și beneficiari pentru a asigura o relație eficientă și productivă în implementarea proiectelor.

Silvia Doganic, este administratoarea fabricii de mobilă „CAMPEN-COM”, și a accesat un grant de 1,6 milioane de lei pentru modernizarea utilajului.

„Cu acest suport financiar, ne propunem să procurăm utilaje care să eficientizeze activitatea fabricii și totodată să optimizeze timpul de producție a pieselor de mobilă. Cu noile utilaje vom procesa o cantitate mai mare de materiale și vom obține produse de o calitate comparabilă cu cele din Marea Britanie și Canada, unde deja exportăm și suntem recunoscuți pentru calitate”, a menționat femeia de afaceri.

‹ adv ›

Menționăm că, Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a acordat în cadrul acestui program, granturi în valoare totală de  248,7 milioane lei, pentru 303 companii.

Acest program este finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană, prin intermediul ODA.

Pentru mai multe informații despre Program, accesează acest link sau sună la telefonul +373 22 225 799.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›