‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 26 decembrie, 2024
1.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri9 din 10 producători de lapte de oaie și capră din Italia sunt în...

9 din 10 producători de lapte de oaie și capră din Italia sunt în pragul falimentului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Protest fără precedent au organizat producătorii de lapte de ovine și caprine din Italia. Din cauza prețurilor scăzute de doar 50-60 cenți per litru, crescătorii de ovine din Italia declară război Guvernului. Preţul laptelui a ajuns la cea mai mică valoare din anii ’70 încoace şi nu acoperă nici măcar costurile de producţie. Mai mult, italienii susțin că de vină ar fi exportatorii de lapte din România, care indică un preț prea mic, scrie Repubblica.it.

Râuri de lapte au curs pe o şosea din Sardinia. La fel, de la înălţime, de pe o trecere pietonală, sute de crescători de ovine au vărsat mii de litri de lapte de oaie și capră. Cascada s-a revărsat peste maşinile care treceau prin zonă. 55 de cenți se oferă pentru laptele de oaie, iar 45 de cenți pentru cel de capră, fapt ce a dus la aceea că 9 din 10 producători sunt în pragul falimentului, scrie presa italiană.

FOTO: Esperia Tv

În semn de solidaritate, alţi crescători s-au filmat cum varsă laptele în depozite sau în faţa instituţiilor publice şi au postat imaginile online. După ce au protestat faţă de preţul redus al laptelui, producătorii români vând în Italia la preţuri greu de concurat. Ca să fie păzite de furia fermierilor, cisternele cu lapte sunt aduse sub escortă armată a Carabinierilor, însă nu sunt semne vădit că laptele ar fi provenit din România.

‹ adv ›

În urma protestului au fost distruse ușile magazinelor cu produse lactate, mii de pachete cu lapte, dar și o cisternă cu capacitatea de 30 de mii de litri. Cu toate că protestul a început pe data de 9 februarie curent, acesta s-a extins în mai multe regiuni ale Italiei și a continuat pe parcursul mai multor zile. În urma acestuia, mai multe agenții de presă din Italia și-au manifestat nemulțumirea față de activitatea Guvernului, scriind că majoritatea produselor autohtone sunt exportate sau vândute la prețuri mizere, italienii fiind nevoiți să consume produse de calitate proastă importate din alte țări.

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›