Proprietarii companiei Grape Valley SRL au scos la vânzare fabrica de vinuri din satul Borceag, Cahul, cunoscută prin vinurile exportate, dar și prin beciurile franţuzeşti, construite acum un secol, scrie Mold-street.
Potrivit deciziei asociaților (Tatiana Dragan – 98,25% și Troian Russu – 1,75%) din 3 iunie 2020, bunurile fabricii sunt scoase la vânzare ca un lot unic, conform raportului de evaluare, la prețul inițial de 10,59 milioane lei, inclusiv TVA.
Active grevate la creditori
Termenul-limită de depunere a ofertelor este 22 iunie 2020, ora 16.00, iar câștigătoare va fi declarată oferta participantului cu prețul cel mai mare.
Printre condițiile obligatorii ale concursului se numără achitarea prețului în termen de până la 2 luni din ziua înmânării procesului-verbal al rezultatului tenderului și păstrarea de către câștigătorul tenderului a grevării asupra bunurilor (obiectul material al tenderului) prin substituire, până la onorarea obligațiilor companiei Grape Valley SRL față de creditori.
Întreprinderea ce face parte din regiunea cu indicație geografică protejată „Valul lui Traian” și din „Drumul vinului” a fost înfiinţată în anul 1890 cu denumirea „Borceag”, iar din 2 august 1996 aceasta devine SRL Grape Valley și este și cartea de vizită a localităţii.
Fabrica gestionează în prezent circa 300 hectare de plantaţii vinicole. Până în 2014, cea mai mare parte a vinurilor produse aici (Muscat, Olimpia, Cahor, Pinot Noir, Risling, Aligote ş.a.) erau comercializate aproape în exclusivitate peste hotarele ţării.
Totodată, în ultimii ani (2014-2018) Grape Valley, proprietara fabricii a raportat venituri în creștere și profit în fiecare an. De exemplu, în 2018 veniturile au constituit aproape 75,7 milioane lei, iar profitul circa 700.000 lei. Totodată, compania raporta un capital propriu de peste 56 milioane lei și active de circa 170 milioane lei
Un studiu despre perspectivele turismului în raionul Cahul arăta că fabrica deține un potențial ce poate atrage turiștii datorită beciurilor franțuzești.
Actualul administrator al fabricii, Dumitru Sandu spune, însă, că beciurile nu sunt folosite.
Comentarii