joi, 9 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
HomepageAgroEcoProdusele eco moldovenești - expuse în 34 misiuni diplomatice de peste hotare

Produsele eco moldovenești – expuse în 34 misiuni diplomatice de peste hotare

Recomandate

Pentru al doilea an consecutiv, Agenția de Investiții în parteneriat cu Asociația Patronală MOVCA promovează produsele moldovenești eco dincolo de hotarele țării. Raftul expozițional ECO-Moldova devine tot mai popular, ajungând a fi cartea de vizită a produselor ecologice autohtone.

Inițiativa are drept scop promovarea Republicii Moldova ecologice, imagine – care o va ralia la tendințele economiei globale, atribuindu-i avantaje competitive regionale.

Misiuni diplomatice din străinătate vor putea testa produsele ecologice cu valoare înaltă care vor suplini Raftul ECO-Moldova.

În acest mod, producătorii autohtoni eco vor ajunge mai ușor în vizorul consumatorilor de peste hotare și vor putea stabili parteneriate cu reprezentanți din aceste țări.

Ce produse vor fi incluse pe raftul ECO-Moldova?

Toate companiile ce-și vor expune produsele pe raftul ECO-Moldova sunt membri ai Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA).

La moment, gama de produse eco include produse certificate eco a 6 întreprinderi din țară:

  • SRL Biocămara – unica companie din țară ce produce ceai certificat eco;
  • SRL Consult LC – mixuri din fructe uscate, pistil de fructe;
  • SRL Micu&CoSRL – hrișcă, miez de nuci, prune uscate;
  • Lanacomlux – alune;
  • GȚ Ygrick Croup – migdale, miez de nuci;

Raftul Eco Moldova a fost deja expus în 34 misiuni diplomatice din străinătate și 6 parteneri locali (MEI, MADRM, USAID, Delegația UE, GIZ, Cancelaria de Stat). Pentru acest an, Agenția de Investiții își propune achiziționarea produselor de la agenții economici pentru a completa raftul ECO-Moldova.

(!) Ai o întrebare legată de agricultura durabilă? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupurile de Viber Agrobiznes Club și AgroEco. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

Video

Citește și ›

AgroEco

Alătură-te pe Viber grupului producătorilor și pasionaților de agricultură organică din Moldova!

AgroEco