‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 24 noiembrie, 2024
6.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul trebuie reparată

Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul trebuie reparată

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul poate și trebuie să fie utilizată la maxim. În ultimul timp, tot mai mulți agricultori decid să își strămute afacerile în zonele cu infrastructură de irigare și investesc în plantații profitabile de măr, cireș, prun, căpșun, struguri de masă ori produc legume, care le permit să obțină câte două recolte pe an datorită accesului la apă.

Despre asta a menționat, Ghenadie Țepordei, directorul general al Agenției Proprietății Publice, în cadrul unei vizite la această stațiune.

Acolo s-a întâlnit cu Petru Andreev, administratorul acestei unități de irigare unde au discutat despre rolul acesteia și modul în care ar trebui să funcționeze pentru a genera profit și a ajuta sectorul agricol.

‹ adv ›

Și angajații întreprinderii cred că pentru a revitaliza acest sector, atât de necesar pentru țara noastră sunt necesare investiții substanțiale. Ei sunt de părerea că statul trebuie să asigure durabilitatea investițiilor în infrastructura de irigare prin dezvoltarea în continuare a condițiilor ce permit și încurajează procesul de tranziție la agricultura performantă.

Potrivit unor estimări ale specialiștilor, din cauza lipsei irigării, Republica Moldova are pierderi anuale de milioane de lei. Iar aceste pierderi le suportă fiecare agricultor în parte. Deficitul de apă afectează calitatea și productivitatea în sectorul agricol, inclusiv siguranța alimentară a țării.

Lucru deja demonstrat și de faptul că Moldova s-a transformat într-un importator net al culturilor tradițional crescute, importând masiv mii tone de legume, cum sunt cartofii, roșiile, ceapa, varza, morcovul, sfecla roșie și altele, care anterior au fost cultivate nu doar pentru necesități interne, dar și pentru export.

‹ adv ›

În ultimii ani, importul acestor legume crește constant, iar exportul lor are o tendință generală de descreștere continuă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›