luni, 15 iulie, 2024
37.2 C
Chișinău
HomepageAgroEcoOrganic route Croația - Moldova revine! Participă la evenimentul dedicat agriculturii eco

Organic route Croația – Moldova revine! Participă la evenimentul dedicat agriculturii eco

Recomandate

Din cauza situației instabile din Ucraina de la sfârșitul lunii februarie, prezentarea virtuală a producătorilor agricoli care utilizează metode sustenabile în procesul de cultivare a fructelor și legumelor, dar și procesatorilor din acest sector realizată în cadrul proiectului „Organic route Croația – Moldova” a fost amânată.

Astfel, evenimentul va fi organizat online, timp de 3 zile, în perioada 3-5 octombrie 2022 și va include prezentări de produse și afaceri, sfaturi și recomandări din partea experților, precum și discuții directe între producătorii din ambele țări.

Expoziția virtuală va fi organizată de data aceasta în Republica Moldova, vor fi prezentată producerea și procesarea ecologică realizată de către mai mulți producători din Moldova și vom afla multe detalii și secrete pe care le dețin agricultorii noștri. 

În calitate de experți care vor prezenta particularitățile agriculturii ecologice în Republica Moldova va fi Marcela Stahi, Tamara Șchiopu, Mihai Ceban, Alexandrina Livinscaia și Spartac Chilat, dar și Boris Boincean, profesor cercetător, doctor habilitat în ştiinţe agricole – unii dintre porta-vocile acestui sector în Moldova, vor aborda în prezentările lor modelul de business în domeniul agriculturii ecologice, aspecte și procedee aplicate în procesul de producție ecologică, dar și unele detalii în procesul de procesare a produselor organice.

Participarea la toate evenimentele în aceste 3 zile este gratuită. Doritorii de a participa la eveniment se pot înregistra accesând acest link.

Proiectul „Ruta Ecologică Croația – Moldova” este implementat în cadrul inițiativei Uniunii Europene EU4Business: Conectarea Companiilor, a cărei misiune este aprofundarea și consolidarea relațiilor dintre statele membre ale Uniunii Europene și țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Ucraina).

(!) Ai o întrebare legată de agricultura durabilă? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupurile de Viber Agrobiznes Club și AgroEco. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

Video

Citește și ›

AgroEco

Alătură-te pe Viber grupului producătorilor și pasionaților de agricultură organică din Moldova!

AgroEco