‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 3 septembrie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriBolea: Vârsta medie a agricultorilor în Moldova - 53 de ani, doar 1 din...

Bolea: Vârsta medie a agricultorilor în Moldova – 53 de ani, doar 1 din 10 are moștenitori

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vârsta medie a celor care se ocupă cu afaceri agricole este de 53 de ani și doar una din zece persoane are moștenitori care vor continua afacerea.

O spune Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, potrivit căruia, în următorii 10 ani, este necesară o schimbare majoră în forța de muncă din sectorul agricol. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni TV.

Bolea a subliniat că, activitățile agricole ar putea genera venituri semnificative dacă se ține cont de anumite lucruri.

„Este o problemă foarte mare. Oamenii noștri trebuie să înțeleagă că Moldova este o țară agrară. Nu putem fi săraci, producem produse pe care oamenii le consumă de trei ori pe zi. Dacă includem factorul economic și comerțul în activitățile noastre agricole, atunci cred că vom avea o mulțime de oameni cu venituri mari în agricultura noastră”, a spus Vladimir Bolea.

‹ adv ›

Totodată, ministrul a specificat că, cea mai mare parte din producția agricolă din Moldova este destinată exportului, aproximativ 65-70%.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Constatare corectă, D-le Ministru.
    Dar măsurile pe care le întreprinde statul pentru a atrage tinerii în agricultură cît de eficiente sunt?
    Continuăm să oferim subvenții în agricultură cu lingurița.
    Deatîta integrarea în UE pentru R.Moldova e mai mult decît necesară, chiar dacă ne vom întîlni cu unele greutăți în acest proces.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›