‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermier austriac: Camerele Agricole au fost create într-o perioadă dificilă, similară cu cea prin...

Fermier austriac: Camerele Agricole au fost create într-o perioadă dificilă, similară cu cea prin care trece Moldova acum

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

După o experiență relevantă în Germania, fermierii moldoveni își continuă vizita de studiu privind eficiența Camerelor Agricole în Austria, unde au ocazia să interacționeze cu fermieri locali și să învețe din experiența lor.

Un exemplu este Hermann Schultes, fost director al Camerei Agricole Federale din Austria, fermier, care oferă o perspectivă detaliată asupra modului în care funcționează Camerele Agricole și impactul lor asupra agriculturii.

Hermann subliniază că Camerele Agricole din Austria au fost fondate într-o perioadă dificilă, similară cu cea prin care trece Moldova acum.

„Cred că și Moldova trece acum prin vremuri grele, dar trebuie să începem un viitor mai bun cu soluții potrivite”, spune el.

‹ adv ›

Camerele Agricole reprezintă o soluție puternică atunci când toți agenții economici sunt organizați într-o structură unitară, capabilă să abordeze provocările cu toată puterea și să obțină rezultate palpabile.

Implicarea fermierilor în Austria

În Austria, agricultorii sunt profund implicați în munca lor zilnică pe câmp și preferă să petreacă cât mai puțin timp în birouri sau studiind legislația europeană.

„Ei își doresc să facă ceea ce știu cel mai bine”, explică Hermann Schultes.

Camera Agricolă joacă un rol crucial în furnizarea informațiilor esențiale despre legislația europeană și în accesarea fondurilor disponibile, permițând fermierilor să se concentreze pe activitățile lor de bază.

‹ adv ›

Suportul Camerelor Agricole

Ministerul Agriculturii, împreună cu Camera Agricolă, oferă consultanță cu privire la toate întrebările legate de Uniunea Europeană, aspecte juridice, impozite și multe altele.

Rezultatele acestei colaborări sunt publicate într-o revistă, online și în oficiile de consiliere, și sunt discutate în grupuri de lucru.

Austria se remarcă prin producția de înaltă calitate, organizată în asociații specializate care colaborează eficient cu Camera Agricolă.

‹ adv ›

Aceste asociații folosesc Camera Agricolă pentru diverse întrebări relevante, precum asigurarea socială, marketingul, accesul la fondurile europene, decontarea fondurilor, organizarea evenimentelor și reprezentarea în relațiile cu alte ferme.

V-ar putea și articolul despre Fermier german, despre Camerele Agricole: Primim consiliere de calitate pe care nu trebuie să achităm suplimentar.

Suport specializat și rolul neutru al Camerei Agricole

Camerele Agricole din Austria oferă adesea suport specializat în subiecte specifice și pot acționa ca terță parte neutră pentru fermieri.

„Aceasta este un sprijin puternic pentru cei care au nevoie”, adaugă Hermann Schultes.

Vizita a fost posibilă grație suportului oferit de proiectul Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură – APD Moldova și de USAID Moldova, prin intermediul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Republica Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›