Pe 16 noiembrie 2024 Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” invită întreaga societate la acțiuni de plantare a puieților forestieri, desfăşurate sub egida instituției prezidențiale a Republicii Moldova.
Campania de plantare în toamna curentă este deja în derulare pe terenurile alocate de Autoritățile Publice Locale, în cele 440 de sectoare din cadrul a 160 de primării și în fondul forestier gestionat de entitățile silvice teritoriale din cadrul Agenției „Moldsilva”.
Pentru organizarea și eficientizarea acțiunilor de plantare, Guvernul Republicii Moldova readuce inițiativa generațiapădurii și lansează îndemnul către toţi cetăţenii ţării pentru participare la acţiunile de plantare a puieților forestieri
În toamna curentă, silvicultorii din cadrul Agenției „Moldsilva” au pregătit pentru plantări, terenuri cu suprafața totală de peste 4000 ha. și 26 mnl. de puieţi, (stejar, frasin, salcâm și arțar, etc).
Circa 3300 ha din acestea vor fi plantate cu puieți forestieri pe terenurile APL.
Pentru doritorii de a se alătura Campaniei de plantare, vă invităm să parcurgeți câțiva pași simpli pentru a identifica rapid terenurile disponibile din apropierea regiunii în care locuiți.
Astfel, veți putea să vă deplasați comod și eficient către zonele de plantare desemnate în cadrul campaniei.
1. Accesați pagina web www.moldsilva.gov.md şi rubrica „Participă la plantări toamna 2024” pe care o găsiţi în partea stângă sus a paginii.
2. La accesarea acestei rubrici veţi fi redirecţionat spre un tabel centralizator, în care se regăsesc datele despre terenurile şi sectoarele disponibile pentru plantări din raza de activitate a Entităţilor silvice teritoriale ale Agenţiei „Moldsilva”.
3. Decideţi timpul şi locația în care vă este comod să participaţi şi luaţi legătura cu persoana coordonatoare din cadrul Agenţiei „Moldsilva”, tel. 069649784 (pentru plantările din 16.11.2024 este important să reușiți această coordonare până la 13.11.2024 pentru planificarea oportună a resurselor necesare).
4. După stabilirea locației unde ați fost repartizat, la etapa deplasării în teren, contactați inginerul responsabil de sector, iar datele de contact ale acestuia le găsiți în același tabel centralizator.
Așadar, la data de 16 noiembrie și în zilele ce urmează sunteți așteptați alături de silvicultori pentru a contribui la extinderea suprafețelor împădurite.
Republica Moldova desfășoară în perioada anilor 2023-2032 Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP), o inițiativă a Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, ce va aduce nu mai puțin de 145 000 ha de păduri plantate și reabilitate.
Comentarii