Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova a realizat recent un studiu de fezabilitate, în baza căruia își propune dezvoltarea turismului în Arealul Moldovenesc al Dunării, informează Moldpres.
Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron, a declarat la o conferință de presă, că în pofida faptului că pe parcursul ultimilor ani s-au făcut eforturi de a integra R. Moldova în spațiul dunărean, realizările sunt puțin simțite.
“Această zonă este una cunoscută prin peisajele și rezervațiile sale. R. Moldova are aici în Stepa Bugeacului o diversitate culturală nemaîntîlnită în altă parte a țării. Anual, zona este vizitată de peste 184 mii de străini”, a punctat Miron.
Potrivit lui Miron, în urma studiului de fezabilitate s-a evidențiat oportunitatea de a diversifica unitățile de cazare din Arealul Moldovenesc al Dunării, în special pentru amplasarea a două campinguri, în Giurgiulești și Slobozia Mare, opt popasuri pe traseul turistic și cinci centre de informare a turiștilor în cadrul muzeelor pe segmental Giurgiulești-Cahul.
Costul proiectului este de circa 4,5 milioane de lei, cu finanțare locală de 10%.
Comentarii