În seara zilei de 6 mai, tinerii care s-au înscris la cea de-a doua ediție a Academiei AgTech au primit Certificate de participare.
Pe parcursul a 4 săptămâni, 28 de tineri din diferite regiuni ale țări au asistat la sesiunile organizate în cadrul Academiei, unde au fost instruiți de cei mai buni speakeri în domeniul IT, agricultură și marketing.
Invitații au povestit despre cum să setezi prioritățile și să prioritizeze oportunitățile, să gestioneze timpul, care sunt instrumentele digitale care te ajută să fii mai productiv la locul de muncă, tendințe în agricultură, inovație și business, cum să adapteze afacerile în situații de criză, exemplu fiind pandemia care a schimbat business-urile din întreaga lume.
În cadrul Proiectului dezvoltat de Agrobiznes în parteneriat cu USAID Agricultura Performantă în Moldova și Tekwill, finanțat de USAID și Suedia tinerii au avut posibilitatea de a comunica cu reprezentanți ai companiilor agricole din țara noastră, dar și cu tineri care au afaceri de succes.
Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes a menționat că vor urma și alte ediții ale Academiei, la care vor participa tot mai mulți tineri interesați în dezvoltarea agriculturii digitale din țara noastră.
Luminița Crivoi, director de Dezvoltare Agrobiznes, a remarcat că ideea lansării unei Academii a fost susținută și de către partenerii care au crezut în aceast Proiect. Iar cei care au participat la sesiuni au avut ocazia să suplinească carențele pe care le au, inclusiv educaționale.
Benjamin Toric, Directorul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de USAID a felicitat participanții și a transmis un mesaj de încurajare pentru tinerii care au participat la Academia AgTech.
Mary Nemciuc, Manager de programe StartUp Moldova în cadrul Tekwill a salutat cea de-a doua promoție a Academiei și a specificat că scopul principal al acestui Proiect este de a dezvolta talentele și potențialul inovator din Republica Moldova.
Absolvenții celei de-a doua ediție a Academiei au dat asigurări că vor aplica toate informațiile prezentate și vor iniția proiecte de succes pentru a relansa sectorul agricol din Moldova.
Eugeniu Gudumac, unul dintre participanți a apreciat instruirile organizate și a menționat că informațiile prezentate au fost utile, bazate pe experiență practică, unde tinerii au avut posibilitatea să se implice, să discute și să comunice.
Și Oleg Gheorghiță a comunicat că astfel de instruiri sunt benefice atât pentru tinerii care învață, dar și pentru cei care deja dezvoltă afaceri.
Constantin Moraru a spus că seminarele au fost interesante, utile și necesare, indiferent de domeniul de activitate.
Printre speakerii celei de-a doua ediții a Academiei AgTech se numără: Roman Gluck, Vladimir Balaban, Igor Danii, Ion Faină, Serghei Samoil, Ludmila Catlabuga, Timur Muradov, Nicoleta Nagailic, Ana Tischevici, Vitalie Burlacu, Sergiu Jaman, Sanda Tufar, Zinaida Plămădeală.
Sesiunile de instruire s-au desfășurat în perioada 1 aprilie – 6 mai 2021, iar cei mai activi dintre tineri vor avea posibilitatea de a participa la programul de internship în cadrul companiilor de top din domeniul agricol.
Amintim că, prima ediție s-a desfășurat în perioada 10 noiembrie – 02 decembrie 2020.
Comentarii