‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA fost dezvoltat un braț de realizare a tăierilor automatizate în livezile de măr

A fost dezvoltat un braț de realizare a tăierilor automatizate în livezile de măr

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit studiilor realizate, circa 20% din cheltuielile totale realizate la întreținerea plantațiilor de măr revin tăierilor. Totodată, sectorul se confruntă cu o creștere a costurilor brațelor de muncă, dar și cu un deficit tot mai mare a acestora.

Potrivit FarmProgress, primul mecanism pentru realizarea robotizată a tăierilor la măr a fost elaborat de către o echipă de cercetare din Penn State, iar aceasta susține că este unul din primii pași necesari de întreprins pentru crearea unei tehnologii ce ar permite ușurarea activității pomicultorilor.

Tăierile automatizate sau mecanizate ar putea soluționa în mare măsură aceste probleme, potrivit cercetătorului Long He, profesor asistent de inginerie biologică și agricolă care participă la crearea dispozitivului.

‹ adv ›

Realizarea tăierilor este unul dintre măsurile absolut necesare de întreprins pentru că acestea afectează calitatea și cantitatea fructelor, dar și permite combaterea mai eficientă a dăunătorilor, dar este încă în mare parte dependentă de factorul uman.

În studiul efectuat la Centrul de Cercetare și Extensie din Penn State, cercetătorii au măsurat capacitatea de tăiere a ramurilor cu un senzor atașat la foarfecele manual pentru a obține informații și elabora mecanismul final. Acesta va constitui un dispozitiv sau un instrument care este conectat la capătul unui braț robotizat unde s-ar afla mâna.

Brațul final a fost dezvoltat folosind două motoare rotative, un cilindru pneumatic și lame. Un manipulator liniar a fost construit pentru a menține brațul și a-l muta în parcelele unde trebuie realizate tăierile.

‹ adv ›

Prototipul final a fost deja testat la Centrul de Cercetare și Extensie. Dezvoltatorii susțin că au existat provocări majore pentru crearea unui sistem mecanic ce să aibă succes într-un mediu agricol complex.

Pentru a ghida mecanismul și realiza controlul, dezvoltatorii au elaborat un sistem de microcontroler încorporat într-o interfață de utilizator folosind un program interactiv care permite vizualizarea datelor. Un model matematic a fost dezvoltat pentru simularea spațiului de lucru și a punctelor accesibile pentru mecanismul final.

În urma testărilor realizate, robotul a efectuat eficient tăierile în livezi pe ramuri cu diametrul de circa 0,7-0,8 cm. Acesta urmează a fi modificat în continuare pentru eficiență maximă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›