‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA fost identificat conservantul vegetal ce păstrează produsele mai bine decât analogii săi artificiali

A fost identificat conservantul vegetal ce păstrează produsele mai bine decât analogii săi artificiali

‹ adv ›
‹ adv ›

Chimiștii de la Universitatea Tehnică din Nanyang au găsit în legume și fructe un conservant vegetal care păstrează produsele alimentare mai bine decât omologul său artificial.

Pentru a crea acest conservant natural, oamenii de știință au luat ca bază flavonoidele, substanțe dintr-un grup de fitonutrienți, care se conțin în aproape toate fructele și legumele. Flavonoidele sunt responsabile pentru protejarea plantelor împotriva agenților patogeni, a dăunătorilor și a influențelor negative a mediului, de exemplu radiațiile ultraviolete prea puternice.

FOTO: mport.ua

Savanţii au reuşit să creeze flavonoizi cu proprietăţi antiseptice şi antimicrobiene ce sunt produşi de drojdii, ale căror proprietăţi antimicrobiene sunt mult mai puternice decât mostrele cu flavonoizi extrase direct din plante.

FOTO: sg.news.yahoo.com

Experimentul a fost efectuat pe fructe şi carne la temperatura camerei. În urma acestuia a fost depistat că, mostrele tratate cu flavonoizi s-au păstrat proaspete timp de două zile, fără a fi răcite. În aceleaşi condiţii, au fost păstrate şi mostrele ce au fost tratate cu conservanţi artificiali, însă acestea erau afectate de bacterii deja peste 6 ore.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii