‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAcord de grant dintre Moldova și Japonia privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți”

Acord de grant dintre Moldova și Japonia privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți”

‹ adv ›
‹ adv ›

Fermierii moldoveni vor fi ajutați de Japonia. Un Acord de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea proiectului „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” a fost semnat astăzi al Chișinău.

Documentul care prevede un suport nerambursabil sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane de euro a fost semnat de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.

Șeful diplomației de la Chișinău a mulțumit partenerilor niponi pentru suportul acordat țării noastre.

„Acordul semnat astăzi demonstrează încă o dată sprijinul oferit de Japonia pentru dezvoltarea țării noastre pentru atenuarea impactului negativ provocat de situația din Ucraina și întărește capacitatea sectorului nostru agricol, al fermierilor noștri de a continua să se dezvolte, să se modernizeze”, a opinat ministrul.

Diplomatul nipon, Yamada Yoichiro, a reiterat suportul țării sale pentru Republica Moldova.

Proiectul „Asigurarea fermierilor cu fertilizanți” va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii. 

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii