sâmbătă, 18 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAgreenaCarbon pentru fermierii din Moldova - accesează o sursă importantă de venituri suplimentare

AgreenaCarbon pentru fermierii din Moldova – accesează o sursă importantă de venituri suplimentare

Recomandate

AgreenaCarbon, un program care promovează ideea de sechestrare a carbonului din sol și certifică acest lucru, devine tot mai relevant pentru fermierii din Moldova în încercarea lor de a-și menține veniturile și de a face tranziția către agricultura regenerativă.

Lista de provocări cu care se confruntă aceștia nu este una restrânsă sau lejeră. În acest context, Agreena oferă fermierilor oportunități de diversificare a veniturilor și de îmbunătățire a practicilor agricole.

Accesul limitat la resurse precum inputuri agricole de calitate și tehnologii moderne, alături de schimbările climatice frecvente și fragmentarea terenurilor agricole, sunt doar câteva dintre dificultățile fermierilor moldoveni.

Mai mult, dependența de piețele de desfacere și accesul limitat la finanțare și sprijin guvernamental pot îngreuna situația pentru mulți dintre aceștia. 

Astfel, inițiative inovatoare precum AgreenaCarbon capătă din ce în ce mai multă importanță, oferind fermierilor șansa de a-și diversifica veniturile și de a promova o agricultură mai sustenabilă în Moldova.

Prin conceptul său, platforma creează beneficii pe termen scurt, mediu și lung pentru cei înscriși. Cel mai vizibil și rapid sprijin pe care îl oferă este posibilitatea vânzării creditelor de carbon verificate.

Acestea pot fi obținute prin implementarea de bune practici pentru mediu și climă, cele patru esențiale fiind practica no-till, utilizarea optimă a culturilor de acoperire, utilizarea îngrășămintelor organice și gestionarea optimă a deșeurilor vegetale.

În funcție de gradul de implementare, poți obține până la 3 credite pe hectar pentru parcelele pe care alegi să le înscrii pe platformă. Fiecare credit se obține în baza calculări impactului net al parcelelor înscrise, la finalul sezonului de recoltă.

Creditele AgreenaCarbon sunt validate de DNV, lider mondial pe piața consultanților în asigurări și sunt acreditate ISO, iar ele se pot vinde.

De asemenea, poți alege să le păstrezi pentru a compensa propriile emisii de GES, le poți vinde propriilor cumpărători sau odată cu recolta. Pentru cei care au nevoie de sprijin în acest proces, Agreena asigură și serviciul de intermediere a vânzării creditelor.

Un important beneficiu pe care îl oferă platforma este plata anticipată, conform planificării sezoniere, iar criteriile de eligibilitate în acest caz sunt permisive: trebuie să fii înscris pe platformă, unde vei introduce date reale despre parcelele tale și vei calcula cantitatea estimată de eliminare a GES.

Agreena îți va oferi un preț pe baza celei mai bune estimări. Mai mult decât atât, dacă prin vânzare se ajunge la un surplus, vei beneficia de o treime din suma obținută.

Pe termen mediu, fermierii pot observa o scădere a costurilor datorată implementării bunelor practici. Reducerea numărului de utilaje și a cantității de combustibil necesar, precum și consumul unei cantități reduse de îngrășăminte au efecte economice pozitive asupra afacerii tale.

Nu trebuie subestimate beneficiile pe termen lung pentru sănătatea solului. Prin implementarea metodelor agricole sustenabile, se observă creșterea biodiversității solului, sporirea capacității acestuia de a reține apa și îmbunătățirea conținutului de substanțe nutritive.

Toate acestea contribuie la o mai bună calitate a solului, crescând astfel eficiența și productivitatea fermei tale. Agreena reprezintă un aliat puternic pentru fermierii din Moldova și prin prisma transparenței sistemului de funcționare.

Prin intermediul partenerului de încredere, Proteh Agro, fermierii pot beneficia atât de cunoștințele necesare, cât și de îndrumare pe tot parcursul tranziției lor către agricultura regenerativă. 

AgreenaCarbon este cel mai mare program de certificare a carbonului la nivel global și deține acreditare internațională pentru monitorizarea, cuantificarea, validarea și verificarea reducerilor emisiilor de gaze cu efect de seră și ale eliminării de carbon.

În doar doi ani, Agreena a recompensat cu peste 6.000.000 de euro fermierii înscriși pe platformă.

Vezi în video-ul de mai jos experiența lui Marcel Gîrlovanu, primul fermier din Moldova care s-a înscris în programul Agreena.

Pentru a afla mai multe despre programul Agreena și pentru a vă alătura programului, contactați ProtehAgro, partenerul exclusiv pentru Moldova al Agreena sau accesați proteh.md sau apelați la numărul de telefon: +373780 80 909.

Agreena
Agreenahttps://agreena.com/ro/
Agreena amplifică puterea eliminării carbonului din sol și capitalul natural pentru a finanța tranziția către agricultura regenerativă.

Citește și ›

Advertoriale