‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 23 decembrie, 2024
-0.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAgricultura ecologică are o șansă. La Fălești s-a lansat EcoAgriNet 2 - un proiect...

Agricultura ecologică are o șansă. La Fălești s-a lansat EcoAgriNet 2 – un proiect cu buget de 2,5 mln lei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

La Fălești a avut loc astăzi lansarea proiectului „Reţea transfrontalieră pentru agricultura ecologică EcoAgriNet 2”. Acest proiect face parte din cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană cu aproximativ 150 de mii de euro, suma totală fiind de cca 165 de mii euro.

Scopul proiectului este de a stimula interacțiunea dintre fermieri și prestatorii de servicii agricole ecologice în domeniul promovării și dezvoltării agriculturii organice în arealul transfrontalier.

Proiectul va atinge următoarele obiective specifice:

‹ adv ›

1. Consolidarea capacitatilor Rețelei transfrontaliere de formatori în domeniul inițierii afacerilor, marketingului agroalimentar și activității cu consumatorii de produse ecologice.

2. Intensificarea cooperării între formatori la educaţia fermierilor şi iniţierea procesului de certificare a producţiei agroalimentare ecologice în zona ţintă Botoșani-Iași-Vaslui-Galați-Republica Moldova-Cernăuţi.

3. Dezvoltarea abilităților fermierilor și antreprenorilor agricoli în domeniul agriculturii ecologice şi practicilor europene agricole prietenoase mediului.

‹ adv ›

4. Sporirea nivelului de informare și conștientizare cu privire la produsele ecologice în arealul transfrontalier România- Republica Moldova- Ucraina.

Proiectul va dura 18 luni în toate cele 3 ţări, începând cu o etapă de coordonare şi management, campanie de informare și sensibilizare a populaţiei, o etapă de dezvoltare a reţelei transfrontaliere în domeniul agriculturii ecologice, o etapă de promovare a produselor agroalimentare ecologice în cadrul școlii consumatorului și creare a asociației producătorilor de produse agroalimentare ecologice.

De asemenea, prin activităţile proiectului, vor fi instruţi 144 fermieri din Republica Moldova, 72 fermieri din România şi 48 fermieri din Ucraina, vor fi informaţi peste 700 mii de beneficiari din zona transfrontalieră privind avantajele producerii şi utilizării produselor agroalimentare ecologice.

‹ adv ›

Acest proiect este implementat de Asociaţia Obştească „CUTEZĂTORUL” din Făleşti în parteneriat cu Federația Națională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”, Asociația Euroconcept, Centrul de Dezvoltare Comunitară din România şi Centrul Bucovinean de Dezvoltare și Reconstrucție din Ucraina.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›