miercuri, 1 mai, 2024
15.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAgricultura în sere. Lucrări necesare pentru randamente profitabile

Agricultura în sere. Lucrări necesare pentru randamente profitabile

Recomandate

Cultivarea pe termen lung a legumelor în seră epuizează treptat solul. Axarea pe câteva tipuri de legume, care extrag elementele necesare din sol pentru hrana lor, cu un asolament sau o rotație a culturilor foarte dificilă, nu putem vorbi despre refacerea naturală a fertilității solului.

De obicei, stratul superior al solului este înlocuit pe paturile de seră,  pentru a evita dezvoltarea slabă a plantelor, întârzierea înfloririi sau fructificării. Analizele de sol vă vor ajuta să înțelegeți ce anume lipsește în solul din sera pe care o aveși, și ce este cu adevărat necesar să faceți pentru a preveni blocajele în evoluția culturii.

Mulțimea de procese chimice complexe și diverse de transformare a substanțelor se desfășoară în mod constant în sol, făcându-le disponibile plantelor și oferindu-le aprovizionarea necesară.

Totodată, calitatea apei pentru irigații este dependentă de conținutul total de săruri, de natura sărurilor prezente în soluție și proporția de Na/Ca, Mg, bicarbonați și alți cationi. De calitatea apei depinde păstrarea fertilității solului, dar și nivelul producțiilor agricole sau beneficiile pe care le aduce irigația.  

Este recomandat ca la anumite intervale de timp să se efectueze anumite testări ale solului sau a apei de irigat, care să listeze concentrațiile tuturor cationilor (calciu, magneziu, sodiu, potasiu) și anionilor majori (clorură, sulfat, nitrat), astfel încât nivelurile tuturor elementelor să poată fi evaluată, deoarece suportă  modificări în timp sub influența diferiților factori de mediu sau antropici.

Dezinfecția și dezinsecția serelor, solariilor

În sere și solarii solul este atacat atât de agenți patogeni, cât și de dăunători. Există mulți dăunători care iernează în scheletul din interiorul serelor și solariilor, astfel își continuă evoluția. Unii dăunătorii între ciclurile de cultură, pot parcurge aceasta etapă în stare activă sau latentă de viață.

Prin urmare, este foarte important de efectuat dezinsecția și dezinfecția serelor înaintea ciclurilor de cultură. Una din metodele cele mai eficiente este tratarea cu ceață caldă sau rece, deoarece dimensiunile particulelor emise sunt foarte fine.

Din studiile efectuate până în prezent, rezultă o serie de statistici conform cărora tratamentul de dezinsecție cu ceața caldă sau termonebulizare are cea mai mare rată de penetrare și oferă cele mai bune rezultate în majoritatea cazurilor, indiferent de tipul și gradul de infestare a spațiului tratat.

Compania FPC Bioprotect SRL prestează servicii de dezinsecție și dezinfecție a serelor și solarilor cu Foggere (Ceață caldă) și ULV (ceață rece) împotriva oricărui dăunător sau agent patogen. Mai multe detalii pe acest link.

Vă invităm pentru consultații:

  • Laboratorul Biolab Test SRL, cu sediul în mun. Chișinău, com. Stăuceni, drum M2, km 10, nr 9 – Clădirea FPC Bioprotect SRL sau apelați la: Tel: 022 600 700; Mob.: 067 777 997. 
  • Bioprotect.md.
Bioprotect
Bioprotecthttps://bioprotect.md
Înființată în anul 2003, compania Bioprotect a devenit un distribuitor important pe piața de inputuri agricole şi servicii necesare practicării agriculturii moderne și eficiente.

Citește și ›

Advertoriale