În ultimul timp, tot mai mulţi producători vorbesc despre potenţialul înalt a unei plantaţii de alun, iar suprafeţele se măresc permanent. Uniunea Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere din Moldova, planifică să extindă suprafeţele existente până la 10 mii de hectare, utilizând soiurile cele mai productive.

Preţul înalt, prezent pe piaţă, confirmă rentabilitatea alunului. Deţinând cantitatea și calitatea corespunzătoare, alunele pot fi exportate cu ușurință peste hotare. Solicitări de import există chiar şi din partea ţările ce deţin plantaţii mari de alun, cum ar fi Italia. La fel, companiile ce se ocupă cu realizarea alunelor, sunt permanent în căutarea producătorilor gata pentru colaborare.

În cazul înregistrării corecte a gospodăriei, producătorii de alune pot obţine subvenţii de până la 18 mii de lei/hectar. Suma respectivă este suficientă pentru acoperirea cheltuielilor făcute la îngrijirea livezii.

Spre exemplu, 2 hectare asigură un profit de 5-7 mii de euro pe an. Mai mult, lucrările de întreţinere nu presupun cheltuieli mari. Alunul este o cultură ce creşte bine fără irigare, îngrăşăminte administrate sau tăieri, iar recolta obţinută nu necesită condiţii speciale de păstrare şi poate fi comercializate atunci când preţurile sunt înalte.

2 COMENTARII

  1. 1 copac si jumate la 30 de ari.

    Investiti in ce va duce capul!!!, investiti in ceea ce va place sa faceti, si ce stiti cel mai bine sa faceti!!!

    In nici un caz nu investiti in ceea ce vi se propune dintro parte, si ce vi se explica ca „e foarte de success”!!!

    Daca dotiti afacere, porniti de la ceea ce va aduce placere sa faceti, ceea ce iubiti sa faceri, si nici intrun caz de la ceea ce vi se propagandeaza sa faceti!!!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here