‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAndrei Gumovschi lansează Manualul fermierului - partea II, cu suportul UCIP IFAD

Andrei Gumovschi lansează Manualul fermierului – partea II, cu suportul UCIP IFAD

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În contextul actual al încălzirii globale, cu impact ireversibil asupra biodiversității și securității alimentare, apare esențială necesitatea adaptării și inovării în domeniul agricol.

Manualul fermierului pentru culturile de câmp – partea II, ce aparține distinsului doctor în științe agricole Andrei Gumovschi, unul dintre colaboratorii Agrobiznes căruia îi suntem recunoscători pentru aportul adus, abordează aceste teme cu o acuitate remarcabilă, fiind un ghid esențial pentru practici agricole sustenabile.

andrei gumovschi

Republica Moldova, cu solurile sale fertile și clima favorabilă, se confruntă cu provocările schimbărilor climatice, ceea ce amplifică necesitatea unor abordări agricole inovatoare și sustenabile.

Manualul dlui Gumovschi vine ca un răspuns la aceste provocări, oferind nu doar soluții tehnologice pentru obținerea de recolte abundente, ci și strategii pentru o agricultură durabilă și responsabilă.

Manualul fermierului pentru culturile de câmp – partea II a fost publicat cu suportul proiectului Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD în Republica Moldova (UCIP IFAD) și urmează a fi distribuit pentru suport studenților, agricultorilor și altor părți interesante.

manualul fermierului andrei gumovschi

Acesta este publicat în Biblioteca Agrobiznes, unde mai puteți descărca și Partea I a manualului.

‹ adv ›

Manualul a primit aviz de la Şeful de laborator la Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a plantelor, doctor habilitat în ştiinţe biologice, Leonid Voloșciuc, care menționează următoarele:

Făcând cunoştinţă cu conţinutul manualului avizat, e necesar de accentuat că obiectivele trasate de autor sunt determinate de problemele sectorului agricol contemporan şi actualitatea lor nu numai pentru sectorul de cercetare-inovare, dar şi de producere. E necesar de menţionat că, autorul manualului, doctorul în ştiinţe agricole Andrei Gumovschi, a reuşit să finalizeze un studiu original, orientat la soluţionarea celor mai sensibile probleme tehnologice de obţinere a recoltelor înalte a culturilor de câmp, ceea ce demonstrează profesionalismul înalt, cunoaşterea esenţei problemelor agrare şi propunerea soluţiilor corecte pentru producătorii agricoli.

Continuând realizările menţionate în prima parte a manualului, autorul a reuşit să-şi îndeplinească gândurile, care frământă producătorii agricoli, finalizând cu o lucrare necesară pentru accentuarea rolului specialiştilor din agricultură în soluţionarea nu doar a problemelor tehnologice, dar şi a celor orientate la conştientizarea atitudinii grijulii asupra naturii şi mediului de viaţă a lucrătorilor gliei.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›