În contextul actual al încălzirii globale, cu impact ireversibil asupra biodiversității și securității alimentare, apare esențială necesitatea adaptării și inovării în domeniul agricol.
Manualul fermierului pentru culturile de câmp – partea II, ce aparține distinsului doctor în științe agricole Andrei Gumovschi, unul dintre colaboratorii Agrobiznes căruia îi suntem recunoscători pentru aportul adus, abordează aceste teme cu o acuitate remarcabilă, fiind un ghid esențial pentru practici agricole sustenabile.
Republica Moldova, cu solurile sale fertile și clima favorabilă, se confruntă cu provocările schimbărilor climatice, ceea ce amplifică necesitatea unor abordări agricole inovatoare și sustenabile.
Manualul dlui Gumovschi vine ca un răspuns la aceste provocări, oferind nu doar soluții tehnologice pentru obținerea de recolte abundente, ci și strategii pentru o agricultură durabilă și responsabilă.
Manualul fermierului pentru culturile de câmp – partea II a fost publicat cu suportul proiectului Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD în Republica Moldova (UCIP IFAD) și urmează a fi distribuit pentru suport studenților, agricultorilor și altor părți interesante.
Acesta este publicat în Biblioteca Agrobiznes, unde mai puteți descărca și Partea I a manualului.
Manualul a primit aviz de la Şeful de laborator la Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a plantelor, doctor habilitat în ştiinţe biologice, Leonid Voloșciuc, care menționează următoarele:
Comentarii