‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANSA a lansat o campanie de combatere a activităților ilegale cu animale

ANSA a lansat o campanie de combatere a activităților ilegale cu animale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de acțiuni pentru combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

Astfel, instituția va efectua controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea acestora, notează moldpres.md.

Controalele fac parte dint-un plan complex de acțiuni inițiat de ANSA și concentrat pe trasabilitatea animalelor, cu scopul combaterii activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

„Acțiunile, care urmează a fi derulate în diferite perioade de timp, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și diferă de la caz la caz.

Vor fi vizate persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, locații de comercializare a peștelui viu sau alte locuri unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.), desfășurate legal sau mai puțin legal”, explică ANSA.

Transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi: pesta porcină africană, gripa aviară, rabia, dar și plasarea pe piață a cărnii, siguranța cărei este îndoielnică (obținută în abatoare ilicite).

ANSA îndeamnă să fie evitată procurarea animalelor neidentificate, în lipsa certificatelor sanitar-veterinare sau a produselor de origine animală din spații neautorizate. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›