luni, 17 iunie, 2024
29.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeLansarea cu succes a tehnologiei CONVISO®SMART de către companiile Bayer și KWS

Lansarea cu succes a tehnologiei CONVISO®SMART de către companiile Bayer și KWS

Recomandate

La un an de la lansarea tehnologiei CONVISO®SMART, companiile KWS și Bayer vorbesc despre reușitele, dar și prioritățile aplicării acesteia de către producătorii de sfeclă. Astfel, la începutul campaniei de primăvară Compania KWS a importat 2160 de unități de semințe, ceea ce înseamnă semințe pentru 1800 de ha din suprafața totală de 18 mii ha în Republica Moldova.

Vasile Jubârcă, manager regional, reprezentant al companiei KWS a comunicat pentru Agrobiznes despre prioritățile utilizării CONVISO®SMART, dar și despre eficacitatea ierbicidului CONVISO®ONE în controlul asupra buruienelor la sfecla de zahăr.

„Începând cu anul 2018, Compania KWS împreună cu Bayer implementează în Republica Moldova, tehnologia inovativă de cultivare a sfeclei de zahăr CONVISO®SMART. Tehnologia dată vine să ușureze munca fermierului în controlul asupra buruienilor la sfecla de zahăr. Pe parcursul a doi ani de zile am făcut testări, și datorită faptului că producătorii de sfeclă sunt receptivi la tot ce este nou iar asta o demonstrează și numărul comenzilor pe care le-am înregistrat în anul curent, vom avea și recolte pe potrivă. Tehnologia dată are mai multe priorități printre care menționez, eliminarea problemei lăstăritului. Dacă avem în câmp rămășițe, semințe de sfeclă care an de an se acumulează în sol, folosind ierbicidul CONVISO®ONE această problemă este înlăturată. O altă prioritate este și faptul că această tehnologie permite fermierului să aibă o fereastră mai largă între aplicări. Consider că aceasta va avea un viitor de succes și tot mai mulți fermieri de la noi o vor aplica în câmpul lor, pentru că presiunea buruienilor fitotoxice care apar la sfeclă va fi cu mult diminuată”, a mai adăugat Vasile Jubârcă.

Igor Copacinschi, directorul Diviziunii Bayer CropScience Moldova, partenerul companiei KWS în realizarea noii tehnologii, a menționat pentru Agrobiznes că este foarte important ca produsul să fie aplicat corect pentru a obține eficacitatea maximă cu o economie a ierbicidelor necesare pentru această cultură, deoarece prin aplicarea unui singur ierbicid este rezolvată problema combaterii buruienilor.

„Tehnologia clasică presupune aplicarea a 4-5 substanțe active într-o mixare, în cazul ierbicidului CONVISO®ONE vorbim de un singur produs care are la bază două substanțe active. Suntem mulțumiți de rezultatele înregistrate pentru că circa 10% din totalul suprafeței care urmează să fie însămânțate anul acesta cu sfeclă de zahăr vor fi cu semințe CONVISO®SMART. Și acest rezultat a fost înregistrat doar în primul an de la lansare. Sunt sigur că pe viitor numărul celor care vor apela la această tehnologie va fi în creștere. Mulțumim partenerilor noștri pentru încrederea acordată, iar noi vom depune maximum efort ca aceasta să le aducă profit clienților noștri. Țin să accentuez că aplicarea acestei tehnologii va scuti producătorii de intervenții și intrări suplimentare în câmp”, a conchis Igor Copacinschi.

Bayer
Bayerhttps://agrobiznes.md/bayer
Reprezentanţa Companiei „BAYER” SRL Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 196 MD-2004, mun. Chişinău Tel: 022 212 354; 022 211 155; 069 300 529 sau 069 914 093 Email: [email protected]

Citește și ›

Advertoriale