Valentina Doboș din satul Băhrinești raionul Florești a lucrat 10 ani ca asistentă medicală în sala de operații. Se pare că nici jurământul lui Hipocrate n-a fost o barieră pentru a-și schimba domeniul de activitate și începe să facă agricultură. În prezent, crește legume eco în seră, roșii, castraveți, ardei.
Experiență în creșeterea legumelor aveau, pentru că anterior familia Doboș a crescut legume în câmp deschis. Cei drept, de toate lucrările se ocupa capul familiei, adică soțul Valentinei, pentru că ea era prezentă mai mult în sala de operații, decât pe deal. Odată ce au câștigat acel mic grant, și-au dorit să investească într-o afacere care nu le-ar da bătăi de cap cu realizarea mărfii și necesitatea brațelor de muncă suplimentare.
Acest lucru o face să nu ducă lipsă de cumpărători.
Din cele 12 luni ale unui an, serele asistentei medicale din Băhrinești nu sunt verzi doar 2 luni. Atreprenoarea spune că și-ar dori să crească un sortiment mai larg de legume pe tot parcursul anului, dar costurile sunt prea mari și piața joacă un rol important.
Pentru că nu necesită prea multă căldură, antreprenoarea crește în sere în perioada rece, până începe un nou ciclu de legume, frunze de salată și varză chinezească. Verdețuri bune de scos la piață are exact în perioada sărbătorilor de iarnă.
Visul Valentinei Doboș e să-și motiveze cei doi copii plecați peste hotare să revină acasă și să continue afacerea cu legume eco. Se gândesc pe viitor că ar avea succes pe piață și căpșunile eco pe care planifică să le crească.
Comentarii