‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 15 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConcluzii, după vizitarea Camerelor Agricole din Austria

Concluzii, după vizitarea Camerelor Agricole din Austria

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fermierii moldoveni și-au încheiat vizita de studiu în Austria, unde au avut ocazia să învețe din experiența Camerei Agricole a Austriei Inferioare.

Delegația a avut o întrevedere cu managementul Camerei, pentru a discuta despre tradiția de 100 de ani a Camerei, statutul de membru obligatoriu pentru fermieri, structura și organizarea acesteia, precum și impactul pe care îl are asupra membrilor săi.

Printre principalele caracteristici ale Camerei Agricole din Austria se numără:

  • Camera oferă cursuri de formare pe tot parcursul vieții, pentru a ajuta fermierii să se adapteze la schimbările constante ale regulamentelor și legislației agricole. Anul trecut, 185.000 de fermieri au participat la aceste sesiuni de formare.
  • Camera asistă fermierii în depunerea dosarelor la agenția de plăți, îi reprezintă în procesele de judecată și elaborează planuri de afaceri. Aceste servicii depășesc ceea ce oferă de obicei o asociație de profil.
  • Finanțarea Camerei se realizează prin cotizațiile de membru, care variază între 100 și 1.500 de euro, în funcție de anumiți coeficienți. Camera din Austria are un fundament economic stabil și a redus dependența de finanțare din partea statului, fiind autonomă și independentă în deciziile sale.

„Cred că această vizită a oferit delegației moldovenești informații valoroase și inspirație pentru a îmbunătăți structurile agricole din Republica Moldova. Fermierii noștri au avut ocazia să vadă cum funcționează un sistem agricol eficient, care poate servi drept model pentru viitorul agriculturii noastre”, a declarat secretarul general Gherciu Sergiu.

Vizitele fermierilor au fost posibile grație suportului oferit de proiectul Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură – APD Moldova și de proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală finanțat de USAID Moldova.

V-ar putea fi util și articolul Fermier austriac: Camerele Agricole au fost create într-o perioadă dificilă, similară cu cea prin care trece Moldova acum.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›