Investitorul general și operatorul Portului Giurgiulești acuză compania Bemol de atac raider, cu scopul de a prelua controlul asupra Portului Internațional Liber Giurgiuleși.
Potrivit ÎCS Danube Logistics SRL, Bemol ar fi inițiat mai multe proceduri de executare, care ar fi fost facilitate de unii actori din sistemul judiciar.
Potrivit sursei, aceste acțiuni au fost iniţiate sub pretextul executării unei hotărâri judecătorești într-un litigiu la care DL şi DLH nu au participat niciodată, transmite IPN.
Potrivit sursei, această tentativă de a priva societatea-mamă olandeză DLH şi BERD de interesele lor în Republica Moldova generează îngrijorări semnificative referitor la protecția proprietății investitorilor legitimi în economia moldovenească şi la riscul de pierdere a proprietății acestora, sub pretextul executării unei hotărâri judecătoreşti, care nu îi vizează pe aceşti investitori şi nici activele lor, transmite IPN cu referire la un comunicat emis de ÎCS Danube Logistics SRL.
La rândul său, într-o declarație pentru realitatea.md, compania BEMOL a menționat că, pe lângă decizia definitivă, aflată în curs de executare, au fost inițiate mai multe dosare penale privind însușirea bunurilor străine, spălarea de bani, producerea și folosirea de documente false, falsul în acte publice și abuzul de putere comise de către persoane cu funcții de răspundere.
În cadrul acestor dosare penale, Bemol este recunoscut drept parte vătămată.
Amintim că scandalul dintre părțile vizate a pornit în 2014. Atunci, la cererea unei companii olandeze şi a firmei Bemol au fost iniţiate câteva procese privind înstrăinarea companiei Danube, iar după decizia Curţii de Apel din noiembrie 2014 a fost pus sechestru pe bunurile mobile ale companiei Danube Logistics, valoarea cărora depășește 160 de milioane de lei.
Comentarii