‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 noiembrie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaCultivarea căpșunilor în saci de polietilenă anul împrejur - o afacere deocamdată necunoscută la...

Cultivarea căpșunilor în saci de polietilenă anul împrejur – o afacere deocamdată necunoscută la noi

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cultivarea căpșunilor poate deveni o afacere extrem de profitabilă, iar dacă te ocupi de aceasta pe tot parcursul anului, poți apuca să strângi chiar și cinci recolte anual.

În ziua de azi, când agricultura devine tot mai tehnologizată, iar oamenii inventează noi și noi metode de cultivare a plantelor, totul pare să devină posibil.

Bunăoară, pentru a cultiva căpșuni anul împrejur nu mai e nevoie de o seră, care necesită investiții în construcție și întreținere. O nouă tehnologie de cultivare a acestui fruct a fost descoperită și pusă în practică de olandezi. Ideea este că căpșunile sunt crescute în saci de polietilenă, exact cum se întâmplă și în cazul ciupercilor. Iată cum funcționează această metodă.

‹ adv ›

Pe timp de iarnă, este nevoie de o cameră specială, unde temperatura să fie menținută stabil la valoarea de +25 de grade Celsius. Este nevoie de niște saci de plastic (nu foarte mari în lățime), în care se pune sol fertilizat și după care se atârnă în aer (fie de pod, fie de orice altceva). În saci se fac cu grijă niște găuri și în ele se plantează puieții de căpșuni.

Grosimea sacilor este recomandată să fie de 0,2 mm, însă poate fi folosită și altă peliculă. Sacul de polietilen trebuie să fie îngust, de 15-16 cm în diametru, lungimea 2 metri, poate și mai mult (în dependență de condițiile existente). De asemenea pot fi procurați saci gata confecționați, dacă știți unde îi găsiți.

După aceasta este nevoie de îngrijit de irigare. Puteți construi un mini-apeduct până la saci și să folosiți tehnica prin picurare. Polenizarea florilor poate fi făcută manual, folosind perii speciale.

‹ adv ›

Doar de la un singur sac, în care sunt plantate nu mai puțin de 24 de tufe de căpșuni, pot fi recoltate cel puțin 8-10 kg de fructe. Pe 1 metru pătrat pot fi instalați, în două niveluri, până la 10 saci, ceea ce face posibil utilizarea chiar și a unui spațiu destul de mic.

Cheltuielile legate de amenajarea unei zone de plantație de 10 metri pătrați se ridică la suma de 30-40 de dolari. Doar de pe un singur metru pătrat se poate obține în jur de 20-30 kg de căpșuni. Iar dacă calculăm chiar și la nivelul minim, de pe 10 metri pătrați, la o singură recoltare pot fi strânse până la 150 de kg de căpșuni proaspete. Într-un an, cei mai harnici pot prinde chiar și cinci astfel de recolte.

În Olanda, Belgia, Italia, Israel și în alte țări europene astfel de ferme de căpșuni sunt foarte populare.

‹ adv ›

Vă dorim spor la treabă și curaj în afaceri dragi cititori!

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›