‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
1.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaCum să crești căpșuni de vânzare

Cum să crești căpșuni de vânzare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cererea pentru căpșuni, dar și prețul acestora cresc de la an la an. Iată de ce, unii grădinari amatori au încercat să facă și o mică afacere din asta, care combină cu succes un hobby cu businessul. Și de ce nu ar face-o?! Doar în afara sezonului căpșunile ajung să coste până la 200 de lei per kg!

Condiții de plantare

Pentru a avea o afacere profitabilă din creșterea căpșunilor aveți nevoie de un lot de teren de circa 0,5-1 ha sau de aproximativ 30 de ari, dacă veți crește căpșunile în sere.

‹ adv ›

În afacerea cu căpșuni este important nu doar locul de plantare, dar și tehnologia de cultivare aplicată. În Moldova este considerat un bun indicator dacă obții 50 de tone de căpșuni de pe un hectar. Pe un teren deschis se pot colecta aproximativ 35-40 de tone.

Se crede că, cultivarea căpșunilor în seră este cu mult mai benefică, dar și economă în același timp. E nevoie de mai puțin teren, iar dependența de condițiile meteorologice este practic nulă. Lumina soarelui și căldura pot fi înlocuite ușor cu iluminarea și încălzirea artificială.

Rentabilitatea creșterii acestor fructe în sere e mai mare de 100% și timpul de răscumpărare a cheltuielilor rareori depășește un sezon. Cu toate acestea, costurile primare de organizare a unei sere sunt mai mari decât atunci când căpșunile sunt crescute pe un câmp deschis.

‹ adv ›

Cultivarea căpșunilor pe un câmp deschis este mai puțin costisitoare, dar e și mai riscantă. În primul rând, puteți pierde până la 30% din recoltă din cauza timpului nefavorabil. În al doilea rând, supermarketurile solicită produse la timp, iar acest lucru nu prea va depinde de dvs și există posibilitatea de-a avea pierderi mari, din cauza prețului său ridicat și alterării rapide.

FOTO: strana-sovetov.com
FOTO: strana-sovetov.com

Rețele de distribuție

În ceea ce privește distribuția, este nevoie de o organizare serioasă. Vânzarea căpșunilor poate avea loc doar în stare proaspătă. Realizarea acestor fructe de sine stătător pentru un antreprenor nu este profitabil.

‹ adv ›

În timpul iernii, până la 80% din cantitatea de căpșuni se poate vinde prin supermarketuri. Iar vara se poate da către angrosiștii de la piață. Fiți atenți doar la faptul că cei de la supermarketuri au anumite standarde destul de ridicate privind calitatea produselor: căpșunile trebuie să fie unidimensionale, de aceeași culoare și chiar curate.

Un alt canal de vânzare a căpșunilor sunt fabricile producătoare de sucuri, gemuri, iaurturi, etc. Așa că la sigur nu vor refuza un lot bun de materie primă.

Recoltarea fructelor

Înfățișarea produsului este o condiție de bază în vânzări. Pentru a-i asigura o astfel de performanță e necesar să respectați mai multe condiții. În primul rând, trebuie să aveți o cameră de răcire în care să lăsați căpșunile recoltate imediat (aceasta va păstra produsul în termen de 14 de zile).

De asemenea, este important să monitorizați procesul de recoltare. Deoarece căpșunile sunt un produs perisabil și delicat și este important ca, după colectarea de pe tufiș, nimeni să nu o mai atingă cu mâinile până la consumatorul final. Aceasta nu ar trebui să fie turnată sau răsturnată. Este recomandabil de a colecta căpșunile direct în lada în care va fi vândută. Cele mai bune ambalaje sunt coșurile mici din plastic sau hârtie, sau pungile cu o capacitate de 1-3 kg.

Și cu persoanele care vor culege fructele trebuie să fiți atenți. Ele trebuiesc supuse unor instructaje în care li se vor explica detaliat normele de recoltare. Deoarece cea mai mică greșeală poate duce la deteriorarea întregului lot de căpșuni destinate spre vânzare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›