‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 21 noiembrie, 2024
-0.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDe ce roșiile sunt tari, cu vițe albe în interior. Vezi 5 cauze

De ce roșiile sunt tari, cu vițe albe în interior. Vezi 5 cauze

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Roșiile cultivate pot fi lipsite de gust și pot fi tari, pot avea în interior porțiuni albe, fibroase, chiar dacă v-ați străduit mult pentru a avea fructe gustoase și frumoase.

Deseori, acesta este rezultatul unei dereglări fiziologice, determinate de mai mulți factori. În acest articol discutăm despre principalii.

1. O caracteristică a soiurilor sau hibrizilor moderni

Unii hibrizi de roșii sunt creați astfel, ca fructele să fie păstrate mai mult timp și să reziste transportării. La astfel de roșii, venele albe acționează ca o „carcasă” care păstrează forma fructului.

‹ adv ›

Fructele ce au vene albe sunt aproape lipsite de gust și sunt dure, hibrizii de roșii cu gena „longevității” nu sunt de obicei cultivați pentru consumul propriu, astfel de fructe sunt crescute spre vânzare, deoarece sunt foarte atractive ca aspect.

Pentru a vă bucura de fructe delicioase în fiecare sezon, trebuie să studiați cu atenție caracteristicile soiului înainte de a cumpăra semințe și să alegeți numai opțiuni confirmate, sunt multe soiuri bune și populare.

2. Stolburul tomatelor (Phytoplasma solani)

Stolburul tomatelor afectează atât organele vegetative, cât și producția. De cele mai multe ori, boala este răspândită datorită cicadelor.

‹ adv ›

Semnele pot fi observate la plantele tinere pe vârfurile plantelor de tomate. Partea de vârf a plantei capătă aspect de tufă. Frunzele se colorează în galben-verzui și se deformează. Frunzulițele tinere infectate capătă culoarea violaceu și stagnează în dezvoltare.

Florile devin sterile, petalele verzi, iar sepalele se unesc. Un aspect important în evoluția bolii este formarea fructelor tari, colorate neuniform și fără gust. Simptomele bolii pot apărea și înainte de coacerea completă a fructelor.

‹ adv ›

Virusul supraviețuiește pe rădăcinile unor legume perene, flori și buruieni. Pe lângă cicade, stolburul este răspândit de afide, muștele albe. Primele semne ale infectării plantelor de tomate apar la cca.4 săptămâni de la infecție.

Toate plantele bolnave trebuie îndepărtate imediat din grădină și arse. Pentru a preveni infectarea roșiilor, este necesar să se lupte cu insectele, să se înlăture în mod regulat buruienile și să se ofere preferință soiurilor de talie mică: stolburul afectează mai rar astfel de roșii.

Citiți și despre Bolile la tomate – cum le deosebim și prevenim. Tratamente.

3. Insuficiența de nutrienți

Roșiile cresc adesea albe în interior și cu vene dure din cauza lipsei de potasiu, calciu și azotul aplicat în exces. Prin urmare, este important să echilibrați doza de nutrienți. Dacă au deficit de potasiu, roșiile sunt fertilizate cu sulfat de potasiu sau alt îngrășământ cu potasiu.

Seimptomele unei carențe de potasiu: arsuri marginale pe frunzele inferioare, culoarea neuniformă a fructului.

FOTO: haifa-group.com

Insuficiența de calciu la tomate poate fi determinată datorită simptomelor cum ar fi de brunificarea și uscarea vârfului fructelor și uscarea frunzelor superioare.

V-ar putea plăcea și De ce cad, se usucă florile la roșii. Vezi 6 motive.

4. Temperaturile prea înalte

Când temperatura depășește 30°C, plantele nu mai absorb potasiul din sol. în plus, la temperaturi ridicate, plantele înfloresc, dar fructele nu leagă.

Prin urmare, în astfel de cazuri, ar trebui să încercați să scădeți temperatura și să creșteți umiditatea aerului cu ajutorul irigației. Cel puțin o dată pe săptămână se toarnă 5 litri de apă sub fiecare plantă. În sere, nu uitați să asigurați ventilarea și să lăsați vase cu apă.

La temperaturi ridicate ale aerului și udare insuficientă, importantul pigment licopina, care este responsabil pentru culoarea roșie a roșiilor, nu se formează în fructe. Prin urmare, în astfel de condiții nefavorabile, pulpa devine deschisă și fără gust.

Temperatura optimă pentru cultivarea tomatelor este de 20-25°C. În același timp, ar trebui să fie cu 5-7°C mai mică noaptea decât în ​​timpul zilei.

5. Fructe insuficient maturate

Deseori, roșiile sunt recoltate pentru a fi comercializate înainte de a atinge maturitatea, iar acest lucru s-ar putea manifesta prin fructe tari și cu mijlocul alb în interior.

După cum vedeți, cauzele formării fructelor tari de roșii și a zonelor albe ce pot apărea în interior sunt multiple. Important este să cunoașteți că astfel de roșii pot fi consumate și nu prezintă un pericol pentru sănătate.

Citește și despre Mana la roșii – 15 sfaturi pentru a evita dezvoltarea. Tratamente.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›