‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDigitalizarea Programului LEADER va accelera procesul de depunere, examinare și evaluare a proiectelor de...

Digitalizarea Programului LEADER va accelera procesul de depunere, examinare și evaluare a proiectelor de dezvoltare rurală

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Sistemul Informațional „Moldova LEADER IT Soft” (MLIS) va fi creat în sprijinul Programului LEADER, care contribuie la dezvoltarea rurală a Republicii Moldova.

O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniștri, aprobând Conceptul Sistemului Informațional, scopul final fiind digitalizarea procesului de depunere, examinare, evaluare și monitorizare a proiectelor de dezvoltare rurală, depuse în cadrul Programului LEADER, precum și asigurarea gestionării corecte și transparente a mijloacelor financiare alocate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

„Crearea și implementarea unei soluții digitale independente, imparțiale, credibile și eficiente reprezintă o condiție necesară pentru asigurarea implementării cadrului normativ pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală prin implementarea Programului LEADER”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea. 

Platforma este o componentă a sistemului informațional de stat al Republicii Moldova, și va fi gestionat de resursa informațională departamentală a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. 

Crearea și dezvoltarea Sistemului sunt asigurate de Proiectul „EU4Moldova: dezvoltarea comunităților locale (LEADER)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Polish aid, precum și de Proiectul „Soluții inovatoare și digitale pentru a sprijini dezvoltarea rurală din Republica Moldova”, finanțat de Centrul Estonian pentru Dezvoltare Internațională. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›