‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDimensiunea camioanelor va fi măsurată și cântărită în mișcare cu ajutorul unei platforme digitale

Dimensiunea camioanelor va fi măsurată și cântărită în mișcare cu ajutorul unei platforme digitale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Dimensiunea vehiculelor care circulă pe drumurile publice naționale va fi măsurată și cântărită în mișcare cu ajutorul unei platforme digitale. Instituirea noului Sistem informațional a fost aprobată astăzi de Executiv.

Astfel, procesul de cântărire a sarcinii pe osie și preselecție a vehiculelor ce depășesc limitele de sarcină admisibile va fi automatizat.

Sistemul va efectua măsurători pe tot parcursul anului și va acoperi cel puțin 95% din totalul fluxului de camioane care circulă pe drumurile publice.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că implementarea sistemului va asigura prevenirea deteriorării drumurilor publice naționale din cauza depășirilor de greutate a camioanelor și va contribui la majorarea duratei de exploatare a drumurilor și la reducerea cheltuielilor de întreținere și de reparație curentă a acestora.

De asemenea, sistemul va asigura controlul accesului la date și securizarea informațiilor colectate ale utilizatorilor.

Prin această măsură, autoritățile își propun îmbunătățirea calității serviciilor publice și creșterea eficienței utilizării mijloacelor Fondului rutier în scopul administrării și întreținerii drumurilor publice.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›