‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 22 decembrie, 2024
-0.8 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriDoi antreprenori din Rusia au obținut profit de peste 300 de milioane de ruble...

Doi antreprenori din Rusia au obținut profit de peste 300 de milioane de ruble producând uscătoare pentru cereale

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În luna februarie 2019, co-fondatorul companiei Agromig, Artem Kopîlov, a devenit câștigător la nominalizarea „Produs real” al Premiului Național acordat întreprinderilor mici și mijlocii din Rusia. Compania Agromig produce uscătoare pentru cereale, care sunt de 1,5 ori mai ieftine decât cele importate în Rusia de peste hotare.

Antreprenorul susține că a elaborat schema și a construit primul uscător împreună cu fratele său.

„Când tatăl nostru lucra la uzină era nevoie de un uscător pentru cereale. Conducerea a ales unul de import, însă în anul 2014 s-a devalorizat rubla și acesta a devenit prea scump. Astfel, am decis să construim de sine stătător unul”, a spus Artem Kopîlov.

Instalația acestora s-a dovedit a fi una necesară și pentru alte companii, astfel, chiar primul uscător pentru cereale nu a fost utilizat de către uzină, ci vândut rapid unui cumpărător.

„În anul 2016, împreună cu fratele meu, am înființat întreprinderea „Agromig” și am început a promova uscătoarele produse de noi. Prima dată am găsit 6 clienți. După dimensiuni și profit, business-ul nostru nu mai este unul de familie”.

‹ adv ›

Umiditatea boabelor este un indice al calității acestora. Ploile și vremea nefavorabilă din timpul recoltării pot influența negativ calitatea semințelor. Astfel, pentru a evita putrezirea acestora și a asigura o perioadă cât mai lungă de păstrare, boabele trebuie condiționate corect după recoltare, inclusiv prin uscare.

În uscătoare boabele pot fi uscate până la indicii recomandați de umiditate. Utilajul poate funcționa pe baza de gaz, combustibil sau cărbune. Cele mai populare sunt uscătoarele înalte de 20-30 de metri, unde boabele sunt uscate cu aer fierbinte.

„Uscătoarele produse de noi sunt orizontale, cu o lungime de 8-26 metri și înălțimea de 4 metri. Stratul de semințe stă pe rafturile amplasate în partea de sus și de jos. Boabele sunt uscate cu aer fierbinte și transportate pe benzi. Uscătoarele nu trebuie curățite, ceea ce constituie un avantaj. Poate fi reglată viteza de transportare a semințelor, astfel încât să fie înlăturat și un procent mic de umiditate de 1-3%. În mare parte, utilajul necesar pentru producerea uscătoarelor este produs de noi, iar restul pieselor sunt importate, cum ar fi: ventilatoare, cabluri, încălzitoare”.

Potrivit lui Artem Kopîlov, capacitatea minimă a unui uscător este de 3 tone per oră, iar maximă de 200 de tone. Productivitatea depinde mult și de procentul de umiditate ce trebuie înlăturat. Prețul unui uscător variază în dependență de capacitate, fiind de 3-25 de milioane de ruble. Rentabilitatea producerii uscătoarelor este de circa 20-25%.

‹ adv ›

Mulți producători, din cauza insuficienței combinelor, nu reușesc să recolteze la timp roada, înregistrând pierderi esențiale. Având un uscător pentru cereale aceștia pot începe recoltarea cu o săptămână mai devreme și astfel evita aceste pierderi.

Antreprenorii din Voronej au menționat că, în curând, nu vor mai avea spațiu pentru a construi uscătoare, deoarece afacerea se dezvoltă foarte rapid. Aceștia au construit împreună cu alte companii un parc tehnic, cu toate utilajele necesare pe o suprafață de 8 mii de m2, astfel facilitând procesul de lucru.

‹ adv ›
Sursavc.ru
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›