‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDoi italieni cultivă trufe într-o seră cu o suprafață de 2 hectare

Doi italieni cultivă trufe într-o seră cu o suprafață de 2 hectare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În regiunea Sicilia (Italia), Giovanni Merlot și Destrino Giuseppe Papia cultivă trufe, precum și puieți inoculați cu miceliu de trufe. În acest scop, ei utilizează o seră cu o suprafață totală de 2 hectare.

Partenerii au studiat cu atenție căile și metodele de reproducere a ciupercii și au constatat că plantarea puieților care au fost deja colonizați cu miceliu de trufe, va permite creșterea producției și va îmbunătăți calitatea ciupercilor cultivate. Împreună cu Giuseppina Montalbano, sunt proprietarii companiei „Tartufi Montalbano”, specializată în producerea ciupercilor și răsadurilor inoculate.

Potrivit acestora, consumatorii consideră că trufele sunt ciuperci sălbatice, care sunt greu de cultivat, dar acest lucru nu este chiar așa. Trufele pot fi cultivate pe „paturi de ciuperci” cu ajutorul plantelor inoculate. Proprietarii pot produce aproximativ 200 de kilograme de trufe negre pe an, care apoi sunt vândute în Italia, Belgia și Anglia.

Cultivarea trufei este un proces complex și se bazează pe faptul ca puieții inoculați să fie plantați într-un sol adecvat. Cultivarea trufelor a început în Franța, la începutul secolului al XIX-lea. În ultimii zece ani, au fost realizate mai multe studii științifice și practice care au avut ca scop să identifice metodele de dezvoltare, dar și tehnologiile viabile comercial, de cultivare a celor mai solicitate tipuri de trufe pe piață.

Pepinieră produce 10.000 de răsaduri inoculate pe an

În Sicilia sunt cultivate trei specii de trufe. Unul dintre care este trufa neagră de vară (Tuber aestivum), care se recoltează din mai până în iunie. Una din varietăți fiind – trufa de Burgundia (Tuber Uncinatum Chatin) – care poate fi comercializată atât toamna, cât și iarna devreme. De asemenea, se cultivă și trufa de iarnă (Tuber brumale), fructele sale sunt, de asemenea de culoare neagră. A treia specie cultivată este trufa albicioasă (Tuber borchii).

‹ adv ›

Puieții sunt cultivați în sere, astfel încât calitatea lor este controlată pe tot parcursul procesului de creștere. Aceștia sunt protejați de microorganisme și pregătiți pentru plantare, au o micorizare bine dezvoltată. Pământul este sterilizat prin abur la o temperatură de 120 ° C pentru a distruge toate microorganismele prezente, în mod natural, în el. Cu toate acestea, structura nu este modificată.

Puieții inoculați sunt cultivați din semințe de arbori din specii locali, dar și miceliu de trufe care sunt derivate din eșantioane selectate, astfel încât plantele și micoriză se adaptează foarte ușor. Pentru producerea puieților de trufe sunt utilizate trei specii locale de arbori cum ar fi: gorunul(Quércus ílex), stejarul pufos (Quércus pubéscens) și pinul de piatră (Pinus pinea). Ei sunt inoculați cu miceliu din cele mai comune tipuri de trufe: trufa de vară, trufa de Burgundia și trufa albicioasă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›