‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
2.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleDupă 4 ani de negocieri, Purcari și Bostavan au pătruns pe piața monopolistă din...

După 4 ani de negocieri, Purcari și Bostavan au pătruns pe piața monopolistă din Norvegia

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

După mai bine de 4 ani de negocieri cu Guvernul norvegian, vinurile Purcari și Bostavan au ajuns în Norvegia. Singurele vinuri moldovenești pe piața de acolo.

În Norvegia sunt 295 de magazine cu băuturi alcoolice, proprietate exclusivă a statului, iar din septembrie 2014, acolo pot fi găsite vinuri Purcari și Bostavan.

Vinmonopolet este o rețea de magazine de stat cu drept exclusiv de a comercializa alcool cu procentaj mai mare decât 4,75%. Monopolul a fost introdus în 1922 și are scopul de a limita consumul de alcool printre cetățenii norvegieni, dar și a evita dezvoltarea industriei alcoolice. Politica sa constă în impunerea unor taxe mari pentru alcool, dar și stabilirea unor reguli stricte de comercializare.

‹ adv ›

Vinmonopolet își asumă responsabilitatea de a nu comercializa băuturi tari minorilor și persoanelor în stare de ebrietate vizibilă.

”Moldova este puțin cunoscută ca țară în Norvegia, mai ales ca țară producătoare de vinuri de calitate, deci a fost necesar un efort maxim pentru a convinge specialiștii din Vinmonopolet că vinurile de Purcari sunt destoinice să fie oferite consumatorilor norvegieni” afirmă Artur Marin, director comercial Purcari Winery.

Pentru a permite importurile în Norvegia, guvernul lor impune mai multe etape, printre care cel puțin un an experiență în domeniul HoReCa, adică restaurantele și hotelurile din Norvegia.

‹ adv ›

În rețeaua Vinmonopolet pot fi găsite 7 vinuri Purcari: Negru de Purcari, Cabernet Sauvignon de Purcari, Chardonnay, Merlot, Pinot Grigio, Pinot Noir și Sauvignon. Cel mai scump vin este Negru de Purcari, cu prețul de 179,10 Kr, echivalentul a 406 lei moldovenești.

”Cabernet Sauvignon de Purcari este preferatul norvegienilor. Vânzările cresc vertiginos, iar noi sperăm să cucerim definitiv piața consumatorilor de calitate din Norvegia și țările scandinave în general. Acum negociem cu Suedia, o țară cu o politică asemănătoare” spune Artur Marin.

Dintre vinurile Bostavan, trei sunt în Vinmonopolet: Cabernet, Chardonnay și Saperavi. Prețul mediu al unei sticle este de 99,5 Kr sau 200 de lei moldovenești.

‹ adv ›

Pe lângă rețeaua de magazine, Vinmonopolet are și un portal online, unde pot fi cumpărate vinurile:  http://www.vinmonopolet.no.

Exportul în Norvegia este o performanță pentru Republica Moldova, în condițiile embargourilor impuse de Rusia asupra vinurilor moldovenești, dar și a crizei economice cu care se confruntă țara noastră.

Vinurile Purcari și Bostavan sunt singurele care reprezintă întreg spațiul românesc, așa cum România nu este prezentă pe piața norvegiană.

Vinăria Purcari și Bostavan exportă în peste 25 de țări ale lumii, printre care Cehia, Polonia, Marea Britanie, Olanda, China, SUA, Canada.

Despre Vinăria Purcari

Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai veche vinărie din Moldova. Prima medalie de aur a fost obţinută în 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, când oenologii francezi au fost profund impresionaţi de aroma bogată şi culoarea intensă a vinului Negru de Purcari, care a întrecut chiar şi vinurile de Bordeaux. De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat peste 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar și legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.

Vinăria Bostavan este liderul pieței vinicole din Moldova, cu podgorii de peste 650 de ha.

Acționarii grupului Purcari & Bostavan Wineries sunt fondul american de investiții Horizon Capital, International Finance Corporation (Banca Mondială) și fondatorul grupului, vinificatorul Victor Bostan.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›