‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleEdete - startup-ul israelian ce-și propune să înlocuiască polenizarea albinelor pe cea artificială

Edete – startup-ul israelian ce-și propune să înlocuiască polenizarea albinelor pe cea artificială

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

75% din produsele agricole consumate de oameni sunt obținute datorită polenizării. Cele mai importante insecte care realizează polenizarea sunt albinele, iar în condițiile în care populația acestora scade alarmant de rapid, asigurarea populației cu hrană devine o problemă importantă. Totodată, o bună parte din habitatele naturale ale polenizatorilor sunt distruse, astfel, se așteaptă că numărul albinelor să scadă mai mult.

Pe lângă măsurile pe care le implementează unele țări în scopul menținerii populației de albine (interzicerea unor pesticide și stimularea apicultorilor) un start-up israelian își propune să înlocuiască polenizarea albinelor pe cea artificială pentru a face față provocării de a asigura cu hrană lumea în anii următori. Edete Precision Technologies for Agriculture a dezvoltat o tehnologie care recoltează florile mecanizat, separă polenul și îl depozitează până la un an. Totodată, metoda permite polenizarea și în timpul nopții sau cu temperaturi mai reduse, în care albinele nu colectează polen.

Oferind industriei agricole o alternativă eficientă, sistemul său are drept scop sporirea recoltelor plantelor. În timp ce startup-ul funcționează în prezent exclusiv pentru polenizarea pomilor de migdal, dezvoltatorii își propun să-l aplice și pentru alte specii (păr, măr, cireș, cais) sau chiar câmpurile de bumbac. Edete își îndreaptă acum atenția asupra pieței globale de migdale de 7 miliarde dolari, iar ținând cont de faptul că 80% din migdale sunt cultivate în SUA, compania intenționează să înceapă un program pilot în 2022 în California, cea mai mare regiune de cultivare a migdalelor din lume.

Edete folosește un proces specific de polenizare artificială (APaS). Acesta implică două părți – colectarea și dispersia polenului. Acest mod de polenizare permite, de asemenea, depășirea provocării pentru soiurile ce înfloresc în perioade diferite. Totodată, tehnologia poate fi aplicată și pentru a mări productivitatea polenizării albinelor sau reducerea numărului de stupi (familii de albine) necesari pentru polenizare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›