‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 6 decembrie, 2024
3.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEpidemia de coronavirus a afectat sectorul apicol din China. Producția de miere va scădea

Epidemia de coronavirus a afectat sectorul apicol din China. Producția de miere va scădea

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Presa chineză și străină informează că interdicțiile și restricțiile severe de circulație a persoanelor și vehiculelor, în contextul luptei împotriva epidemiei de coronavirus, care a fost în vigoare de la sfârșitul anului trecut, au afectat direct sau indirect soarta celor 300 de mii de apicultori chinezi, se arată într-un articol publicat pe apiworld.ru.

Mulți dintre ei nu au putut să-și viziteze stupinele, să hrănească albinele care au ieșit din iarnă, să le pregătească pentru începutul sezonului și să le transporte spre ținuturile melifere, câmpurile cu rapiță și alte culturi. Aceasta a dus la moartea unui număr mare de colonii de albine.

În acest context, conducerea Asociației Apiculturilor din China a îndemnat membrii organizației „să rămână calmi într-o luptă la nivel național împotriva epidemiei de coronavirus și, în primul rând, să aibă grijă de viața lor”. În același timp, mulți dintre aceștia, din cauza carantinei, nu au reușit să vândă mierea din recolta anului 2019, care de obicei se comercializa în timpul sărbătoririi Anului Nou Chinezesc la sfârșitul lunii ianuarie.

‹ adv ›

Apicultorii din China au menționat că, atunci când traversează frontierele provinciilor vecine, trebuie să facă carantină de două săptămâni. Totodată, aceștia se confruntă cu faptul că agricultorii din regiune nu le permit accesul la câmpurile de rapiță și alte culturi cu flori, din cauza temerilor de răspândire a coronavirusului.

Totodată, a devenit mai dificil să găsești muncitori sezonieri care să lucreze în stupine. Pe 15 februarie, Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor și Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă a Chinei au cerut autorităților locale să simplifice regimul pentru transportul de mărfuri, hrana pentru animale, animale și albine.

Până la jumătatea lunii martie, apicultorii au reușit să soluționeze unele probleme, cu toate acestea, pierderile mari înregistrate de la începutul sezonului apicol nu vor fi posibil de recuperat. Apicultorii speră că se va reuși trecerea rapidă a epidemiei de coronavirus și ei vor avea acces la perioada de înflorire din luna mai.

‹ adv ›

În acest an, se prognozează o scădere a producției de miere și a altor produse apicole. Potrivit FAO, această tendință a fost observată și în anii precedenți.

Foto: apiworld.ru

De menționat că, China produce aproximativ 500.000 de tone de miere anual, sau un sfert din producţia mondială, ceea ce o plasează pe primul loc în topul celor mai mari producători de miere din lume. Ţara asiatică exportă peste 100.000 de tone de miere în fiecare an spre Europa şi SUA.

Foto simbol: dcnews.ro

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›