‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 23 decembrie, 2024
-0 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEurostat: Valoarea importurilor şi exporturilor de produse agricole între UE şi restul lumii -...

Eurostat: Valoarea importurilor şi exporturilor de produse agricole între UE şi restul lumii – 275 mlrd de euro

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Valoarea totală a importurilor şi exporturilor de produse agricole între Uniunea Europeană şi restul lumii a fost anul trecut de 275 de miliarde de euro, echivalentul a 7% din totalul comerţului internaţional cu bunuri în afara UE, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), anunță Agerpres.

Deficitul a fost redus deoarece valoarea exporturilor s-a ridicat la 137 de miliarde de euro, iar cea a importurilor la 138 de miliarde de euro.

În perioada 2002 – 2018, valoarea comerţului s-a dublat, echivalentul unei creşteri medii anuale de 5%, exporturile înregistrând o creştere mai rapidă (5,8%) decât importurile (4,3%).

‹ adv ›

În 2018, UE a importat 151 de milioane de tone de produse agricole, şi a exportat 99 de milioane de tone. În perioada 2002 – 2018 volumul total al comerţului anual a avut o rată anuală de creştere de 2,1%. Exporturile au crescut mai rapid (3,1%) decât importurile (1,5%). Creşterea medie anuală a preţurilor pentru exporturi (2,6%) a fost mai scăzută decât pentru importuri (2,8%).

Produsele agricole pot fi împărţite în trei categorii: vegetale (pomi, plante, legume, fructe, cafea, cereale, seminţe şi ulei), produse alimentare (diverse tipuri de bunuri procesate care derivă din vegetale şi produse de origine animală, cum ar fi zahăr, bere, tutun şi furaje preparate pentru animale) şi produse de origine animală (animale vii, carne, peşte, crustacee, produse lactate, ouă, miere etc).

În 2018, produsele alimentare au reprezentat 57% din exporturilor de produse agricole ale Uniunii Europene, vegetalele – 22% – şi produsele de origine animală – 21%.

‹ adv ›

Vegetalele au reprezentat anul trecut 48% din importurile de produse agricole ale blocului comunitar, produsele alimentare – 32% – şi produsele de origine animală – 20%.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›