‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 3 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEveniment de încheiere a Programului USAID F2F, implementat de CNFA Moldova

Eveniment de încheiere a Programului USAID F2F, implementat de CNFA Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un eveniment de încheiere a Programului USAID „Farmer-to-Farmer” (F2F), implementat de CNFA Moldova, a avut loc marţi, 26 septembrie, la Chişinău.

Actuala fază a programului, care a demarat în octombrie 2018, s-a axat pe susținerea și promovarea agriculturii ecologice și a sectorului zootehnic prin acordarea de consultanță de afaceri pe bază de voluntariat și de instruire în aspecte în care există insuficiență de cunoștințe. 

Pe parcursul celor cinci ani de implementare, în cadrul F2F au fost selectaţi prin concurs 43 de experți din SUA cu experiență bogată în prestarea serviciilor de extensiune.

Voluntarii au efectuat vizite în țara noastră cu durata de până la trei săptămâni sau au conlucrat cu beneficiari moldoveni de la distanță, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Astfel, în cadrul F2F au fost asistate 12 organizații beneficiare și instruite peste 1.212 persoane, au fost oferite peste 180 de recomandări, realizate cinci studii, evaluări sau platforme online și au fost elaborate opt ghiduri de buzunar cu recomandări tehnologice.   

Asistența acordată în cadrul F2F s-a axat în principal pe dezvoltarea asociațiilor, comunicarea internă și externă, advocacy, marketing, extensiune, siguranța și calitatea alimentelor, producerea furajelor.

‹ adv ›

Voluntarii s-au concentrat și asupra unor aspecte legate de planificarea strategică, marketing, managementul financiar, îmbunătăţirea serviciilor veterinare, modernizarea curriculelor şi a metodelor de instruire. 

Printre beneficiarii programului se numără: Asociaţia Obștească „MOVCA”, Cooperativa „Agrostoc”, Institutul „Selecția” din Bălți, platforma AGROBIZNES, Asociaţia Fermierilor-Producători de Lapte din Nord, Katalyst -Incubator de afaceri, precum și unele instituții de învățământ superior din Chișinău și Bălți.

Programul „Farmer-to-Farmer” a fost implementat în țara noastră începând din 1993 și a avut mai multe faze cu unele întreruperi între ele. 

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›