‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExpoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în România

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare și Cluj Napoca, România.

Potrivit Președintelui CCI a RM Sergiu Harea, în anul curent, instituția camerală planifică să aibă mai multe activități împreună cu partenerii și prietenii de peste Prut.

„Astăzi lansăm alături de partenerii din Maramureș și Cluj-Napoca, Expoziția „Republica Moldova Prezintă”.

Acest eveniment expozițional este așteptat atât de antreprenorii autohtoni, care, din 2016 până în prezent au reușit să câștige simpatia consumatorului român, dar și de însăși publicul de peste Prut, dornic să-și revadă produsele îndrăgite.

Evenimentele se vor desfășura în perioada 31 mai – 02 iunie 2024, atât la Baia Mare, cât și la Cluj- Napoca.

Pentru că expozițiile se vor desfășura în aceeași perioadă, invităm antreprenorii să selecteze regiunea în care doresc să-și promoveze produsele sau serviciile”, a menționat Sergiu Harea.

Florentin Tuș, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a reiterat deschiderea insituției pe care o conduce pentru o cooperare de durată cu CCI a RM, asigurând atât instituția camerală, cât și antreprenorii din țara noastră, de tot suportul necesar.

„Ca instituție camerală vom fi alaturi și vom întreprinde toate eforturile necesare pentru a stimula cooperarea economică- internațională. Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare se va încadra în șirul evenimentelor dedicate lunii Maramureșului.

Evenimentul va cuprinde atât Expoziția „Republica Moldova Prezintă”, cât și un salon dedicat regiunilor înfrățite ale Maramureșului, printre acestea și regiuni din Republica Moldova, cum ar fi: Ungheni, Strașeni, Hâncesti, care vor fi prezente.

Totodată, în cadrul expoziției va fi și un program B2B între companiile din zona Maramureșului și Republica Moldova. De la eveniment nu va lipsi și programul artistic”,  a declarat Florentin-Nicolae Tuș.

Expozițiile „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare și Cluj-Napoca sunt o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Brașov și Ploiești, organizate începând cu anul 2016, la care au participat, la toate edițiile expoziționale, peste 600 de companii autohtone din diverse sectoare precum: agro-alimentar, îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și confecții, construcții, industrie, servicii, etc.

Fiind la cea de-a III-a ediție, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, se va desfășura în perioada 31 mai – 02 iunie 2024, în incinta Sălii  Polivalente „Lascăr Pană”, pe o suprafață de 250 mp.

Evenimentul va fi organizat de CCI a RM, CCI Maramureș și Consiliul Județean Maramureș.

‹ adv ›

Pe parcursul celor II ediții un număr de aproximativ 60 companii au participat la această expoziție.

Cea de-a doua ediție a expoziției de la Cluj-Napoca se va desfășura în perioada 31 mai – 02 iunie 2024

Expoziția va avea loc sub cerul liber, în Parcul Central Simion Bărnuțiu, Cluj-Napoca, unde vor fi amplasate tejghele expoziționale ale participanților, pe o suprafață de 200 mp.

‹ adv ›

La prima ediție a Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Cluj- Napoca, organizată în anul 2023, au participat peste 20 de companii autohtone, din domenii precum:

  • industria alimentară și agricolă;
  • producția de vinuri;
  • produse cosmetice;
  • gospodării țărănești, care au trasat noi oportunități investiționale;
  • modalități concrete de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale și noi posibilități de proiecte comune și de parteneriate de afaceri.

Organizator: CCI a RM;

Parteneri: Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA); Primăria și Consiliul Local Cluj – Napoca; Asociația Meșterilor Populari Clujeni.

La evenimentele expoziționale sunt invitați să participe:

  • producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate sectoarele economiei naționale, întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari, asociații de antreprenori, organizații non-guvernamentale;
  • întreprinderi și organizații care formează infrastructura activității inovaționale, parcuri tehnologice, zone economice libere, incubatoare de afaceri;
  • companii de asigurări, leasing, consultanță, francize, asociații financiare și de comerț exterior.

Aceste expoziții vor fi deschise publicului larg și va fi o oportunitate perfectă pentru vizitatorii din România de a descoperi și de a achiziționa produse autentice moldovenești, sprijinind în același timp producătorii autohtoni din Moldova.

Antreprenorii autohtoni care vor să participe la evenimente se pot înregistra până la data de 15 mai 2024. 

Cererile vor fi transmise pe adresele: [email protected][email protected] și [email protected].

Informaţii suplimentare pentru antreprenori: Secția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții, tel.: 022 21 07 25/ 23 84 10/ 21 07 25.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›