Rapița este o cultură tot mai atractivă pentru fermieri, însă destul de exigentă la condițiile de cultivare. Astfel, mulți fermieri nu riscă să o semene din aceste motive.
Lidea prezintă o soluție în acest sens – asigurarea culturii de rapiță. Mecanismul este destul de simplu și permite fermierilor să-și restituie o parte din cheltuielile aferente producerii:
Dacă după semănatul rapiței de toamnă nu este obținută o densitate bună a culturii din cauza lipsei precipitațiilor, este organizată o comisie, se verifică starea câmpului pentru a determina dacă are sau nu șanse de a oferi o recoltă economic avantajoasă.
În cazul în care acest lucru nu este posibil, fermierul care a cultivat rapița Lidea primește gratuit semințe.
Acest lucru, dar și recoltele obținute, l-a determinat pe fermierul Ion Boroghin să cultive rapiță Lidea pe o bună parte din suprafață.
Întrebat de calitatea hibrizilor, fermierul a menționat că aceștia au o toleranță bună la boli, iar recolta medie obținută în 2021 a fost de 4 tone per hectar.
Fermierul specifică că un rol foarte important în obținerea recoltelor bune, dar și valorificării potențialului hibrizilor îl are asolamentul.
Despre protecția și nutriția culturii fermierul a specificat următoarele:
Pe lângă rapiță, toată suprafața dedicată culturii de floarea-soarelui în cadrul întreprinderii este cultivată cu hibrizii Lidea. Totodată, o bună parte din suprafața culturii de porumb cuprinde hibrizii Lidea.