joi, 26 decembrie, 2024
1.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeJoi începe SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022. Iată programul evenimentului

Joi începe SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022. Iată programul evenimentului

Recomandate

Asociația Grânarii Iași organizează în perioada 30 iunie – 2 iulie prima ediție a evenimentului SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022.

Evenimentul este unul de amploare și va reuni fermieri din întreaga regiune de Nord-Est a României pe Platforma experimentală de la Podu Iloaiei, în cadrul fermei PANIFCOM. Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Organizatorii își propun ca în acest an să reunească sub o singură cupolă trei evenimente similare, organizate anul trecut și dedicate cultivatorilor de grâu, porumb și floarea soarelui.

Prima ediție a evenimentului SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022 va cuprinde demonstrații de tehnică agricolă, standuri expoziționale de prezentare a peste 100 de companii și branduri naționale și internaționale de utilaje agricole, companii producătoare de semințe, standuri și echipamente zootehnice, inputuri, furnizori de soluții complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultură.

Fiecare din cele trei zile va avea specificațiile sale cultural-educative. O parte a evenimentului va fi dedicată prezentării Platformelor experimentale pentru culturile de grâu, porumb și floarea-soarelui.

Scopul principal este de a cunoaște potențialul hibrizilor și a soiurilor testate în cadrul acestor platforme și de a evidenția cele mai bune rezultate pentru zona județului Iași.

A doua parte a evenimentului este dedicată târgului de utilaje agricole, demonstrațiilor agricole în câmp, furnizorilor de inputuri, servicii și produse pentru agricultură.

În cadrul evenimentului va fi organizată și „Conferința anuală GRÂNARII”, la care vor participa oficialități ale statului, europarlamentari, reprezentanți ai mediului universitar, fermieri și reprezentanți ai structurilor asociative.

A treia parte este dedicată activităților cultural educative, în cadrul acțiunii „Elogiul Satului Românesc”. În program vor fi incluse diverse activități, inclusiv pentru copiii fermierilor de astăzi, marii fermieri de mâine.

„Ne dorim ca acest eveniment să fie deschis atât specialiștilor, fermierilor sau autorităților, cât și publicului larg, pentru a înțelege determinarea și pasiunea pe care noi o punem în activitatea noastră, pentru o agricultură cât mai sănătoasă și mai eficientă. Agricultura este un domeniu strategic, mai ales în contextul crizei actuale din Ucraina, iar noi, fermierii din Moldova, trebuie să ne evidențiem și să ne creștem relevanța agricolă regională și europeană. Pentru că agricultura este o activitate care ne privește toți, așteptăm cât mai multă lume alături de noi, de la copiii de grădiniță până la seniori”, declară domnul Emil Bălteanu, președintele Asociației Grânarii.

Asociația se adresează fermierilor din 9 județe din nord-est-ul României, însemnând în jur de 6.000 de fermieri, cu o suprafață totală lucrată de peste 1,2 milioane de hectare.

Asociația Grânarii Iași funcționează ca o asociație non-profit, înființată în anul 2017, având un număr de 145 membri fermieri ce lucrează o suprafață de peste 48.000 ha.

Asociația Grânarii este membru al APPR, care alături de alte 3 organizații importante (PRO AGRO, UNCSV, LAPAR) formează Alianța pentru Agricultură și Cooperare, una dintre cele mai reprezentative „voci” ale fermierilor în relația cu instituțiile, la nivel național și internațional.

Citește și ›

Advertoriale