‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 24 noiembrie, 2024
1.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFOTO. Capre și oi de rasă, la expoziția FARMER 2017

FOTO. Capre și oi de rasă, la expoziția FARMER 2017

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Sergiu Ursu, originar din satul Trebujeni, raionul Orhei, își dezvoltă afacerea cu capre și oi de rasă din 2013.

„Am importat acum patru ani, oi și capre de rasă din Austria. Astăzi ferma numără 300 de animale”, a povestit Sergiu pentru Agrobiznes.

Rasa de capră Saanen este originară din Elveția. Aceste capre se deosebesc prin corpul alungit, gâtul lung și subțire și prezența cerceilor sub maxilar. Părul le este scurt, dens și mătăsos. Capra Saanen poate produce în medie, în 270 de zile, până la 740 de litri de lapte.

‹ adv ›

Caprele de rasă Alpină provin din munții Alpi, de unde și numele. În Franța această rasă este prețuită din punct de vedere economic, datorită nivelului de productivitate și rentabilitate pe care îl deține. Alpina a apărut în urma încrucișării rasei locale cu cea Saanen. În medie, aceasta produce 600 de litri de lapte, în 250 de zile.

Oile de rasă Friză provin din Frislandia de Est, actual, Olanda de Nord și Germania. Avantajul creșterii acestei specii constă în însușirea lor de a se înmulți ușor și repede.

‹ adv ›

„Noi urmărim continuitatea rasei caprelor și oilor, de aceea nu le încrucișăm cu rasele autohtone. Alții, însă, o fac pentru sporirea productivității. Le cumpără de la noi și le încrucișează cu cele de acasă”, a explicat fermierul.

Laptele de capră este o alternativă mult mai sănătoasă, mai ales atunci când este proaspăt și organic, cu foarte puține efecte secundare negative. Fermierul vinde laptele caprelor sale, cu prețul similar al laptelui produs de caprele simple – 20 de lei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›