‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. În ajun de Sfântul Andrei, a șaptea pensiune agroturistică din Moldova s-a redeschis...

FOTO. În ajun de Sfântul Andrei, a șaptea pensiune agroturistică din Moldova s-a redeschis după renovare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

„Hanul lui Hanganu” a devenit a șaptea pensiune din circuitul turistic emblematic al Republicii Moldova care, începând cu acest an, și-a îmbunătățit condițiile de cazare pentru ca turiștii să se bucure de un sejur cu servicii complete. Amenajată în stil rustic și situată într-un loc pitoresc, pe malul râului Nistru, unitatea agroturistică din satul Lalova, raionul Rezina, a primit suport în cadrul programului Hospitality + Moldova, realizat de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

Inaugurarea a avut loc marți, 12 decembrie, în ajun de Sfântul Andrei, așa că din program nu a lipsit o prezentare a tradițiilor și obiceiurilor străvechi practicate în localitate cu această ocazie (tradiția ursitului, păzirea porților), iar primii vizitatori au participat la un atelier de gătit bucate de post, inclusiv sarmale mărunte în stil Lalova, urmat de degustarea deliciilor.

Sergiu Botezatu, manager superior de proiecte, USAID Moldova: „Turismul este industria cu cel mai rapid ritm de creștere și contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării. Turiștii vin pentru a descoperi Republica Moldova, tradițiile și obiceiurile țării. De aceea, USAID Moldova investește în menținerea produsului turistic local și în îmbunătățirea condițiilor de cazare pentru ca turiștii să poată petrece cât mai mult timp în Republica Moldova”.

După lucrările de renovare, care au durat un an, pensiunea dispune de o piscină amenajată din piatră specifică localității, extrasă de la mina Lalova. Mai mult, bazinul de înot în aer liber se umple cu apă care izvorăște dintr-o sondă arteziană. De asemenea, a apărut un spațiu de joacă pentru copii și a fost cumpărat mobilier, precum dulapuri, mese, scaune, bănci.

Doina Nistor, directorul Proiectului de Competivitate din Moldova: „70% dintre turiștii străini apreciază ospitalitatea ca fiind cea mai mare bogăție a Republici Moldova și cea mai mare supriză de care au parte pe parcursul șederii lor la noi în țară. Prin evenimentul de astăzi încurajăm locuitorii satelor Moldovei să-și deschidă asemenea afaceri pentru a rămâne acasă și a câștiga acasă.”

Realizarea lucrărilor a costat Proiectul de Competitivitate 400.000 de lei, iar a proprietarul pensiunii „Hanul lui Hanganu” a investit peste 500.000 de lei în amenajarea și îmbunătățirea condițiilor.

Sergiu și Emilia Hanganu, propritarii pensiunii „Hanul lui Hanganu”: „Activăm din anul 2006, dar abia acum am realizat planurile grandioase pe care le aveam de mai mulți ani, grație. suportului financiar din partea USAID și Guvernul Suediei. Este o afacere de familie pe care o dezvăltăm împreună cu fiul și cele două fiice. Pensiunea se află pe teritoriul casei părintești a socrilor, părinților Emiliei.”

Despre pensiunea agroturistică „Hanul lui Hanganu”

Aflată la o distanță de 100 de km de Chișinău, pensiunea „Hanul lui Hanganu” dispune de șapte camere, două încăperi de tip bască și o fâneață – toate în stil rustic, cu elemente arhaice și decor tradițional, precum și o sală de conferințe. Unitatea agroturistică oferă plimbări cu barca pe râu, posibilitatea de a pescui și a vână, de a organiza șezători în jurul focurilor de tabără.

Despre programul Hospitality + Moldova

În prezent, doar aproximativ 10 din 26 de pensiuni rurale înregistrate în Republica Moldova oferă turiștilor condiții de cazare conforme standardelor occidentale. Pe parcursul anului 2017, în cadrul programul Hospitality + Moldova au fost îmbunătățite condițiile în unitățile de cazare rurale „Eco Resort Butuceni” din satul Butuceni, „Vila Roz”, „Casa din luncă”, „Casa de sub stâncă” și „Casa Verde” din satul Trebujeni – toate din regiunea Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi”, dar și „Rustic Art” din satul Clișova Nouă.

‹ adv ›

Programul Hospitality + Moldova va continua până în 2020 și va oferi suport financiar și altor pensiuni rurale și unități de cazare pentru efectuarea lucrărilor de renovare şi design, consultanţă în crearea şi organizarea condițiilor pensiunii, precum şi asistenţă în promovarea  serviciilor, ceea ce va contribui la dezvoltarea afacerilor în industria turismului.

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, susține din anul 2013 industria turismului din Republica Moldova. Astfel, a fost realizat brandul turistic de țară reprezentat de simbolul Pomul Vieţii ca logo şi sloganul „Descoperă căile vieţii”, iar oferta turistică a Republicii Moldova este promovată în afară țării în cadrul campaniei „Fii oaspetele nostru” („Be our guest”).

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›