Merele pot avea pielița de diferite culori: roșie, galbenă, verde, roz. Culoarea roșie e definită datorită antocianilor, niște pigmenți, coloranți naturali ce se acumulează pe măsura creșterii fructului.
Chiar dacă aceste varietăți sunt bine cunoscute și solicitate de către consumatori, noul soi, recent apărut pe piață, a devenit extrem de popular, mai ales în China.
Ca și merele obișnuite, fructele acestui soi sunt bogate în minerale și vitamine, însă sunt mult mai crocante și gustoase. Black Diamond este o varietate de mere Hua Niu.
Apărut în Noua Zeelandă, a devenit rapid popular și în China, unde a fost plantat în Nyingchi, Tibet. S-a dezvoltat în continuare datorită unui mediu natural favorabil și a tehnologiilor speciale de altoire cunoscute de fermierii locali.
Merele Black Diamond sunt de culoare violetă închis, au un luciu frumos și o textură plăcută. Pielița fructelor lucește ca un diamant, datorită ei soiul și-a primit și denumirea.
Este impresionant faptul că, acest soi nu necesită polenizare, este rezistent la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și insectelor.
Cu toate acestea, merele sunt considerate rare, deoarece cresc în zonele muntoase la o altitudine de 3500 de metri deasupra nivelului mării.
Ele trebuie expuse la o cantitate mare de lumină solară și radiații ultraviolete. Aceste cerințe ecologice unice fac livezile de mere din Nyinchi un mediu ideal pentru cultivarea acestui soi.
În anul 2011, fermierii din regiunea respectivă, au înființat o livadă cu o suprafață de aproximativ 50 de hectare. În 2012, au plantat pomii de mere și în următorii trei ani au muncit din greu pentru a le crește.
Clik aici pentru a afla Sfaturi pentru recoltarea corectă a merelor.
Cei 20 de mii de pomi au intrat pe rod în 2015. Producția din acest an a fost de aproximativ 50 de tone. Merele Black Diamond apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și sunt vândute timp de aproximativ două luni.
În plus, numai 30% din merele negre coapte corespund standardelor stricte cu privire la culoarea acestora. În consecință, producția totală de mere este extrem de scăzută.
Datorită exclusivității și a prețurilor ridicate, aceste mere nu sunt prima alegere în rândul consumatorilor obișnuiți. Fermierii sunt conștienți de acest lucru, astfel, preferă să crească alte fructe care au o cerere mai mare pe piață.
Producătorii chinezii însă au găsit o soluție perfectă, transformând producția limitată într-o afacere profitabilă. Au promovat merele negre, ce au devenit în scurt timp un produs exclusiv.
Acestea sunt vândute în pachete cadou a câte 6 sau 8 bucăți, iar prețul acestora ajunge până la 20 de dolari per bucată. Clienții care doresc să le achiziționeze trebuie să facă o comandă în prealabil.
Vezi aici Când recoltăm merele: perioada optimă pentru diferite soiuri.
Vreau și eu un puiet din mărul negru
Buna seara ,cum as putea obtine si eu un puiet din acest mar?
Cât costă un puiet de măr negru
Cum achizitionez si eu 5 pomi
cum achizitionez si eu un puie t din acest soi? Mai aveti si soi de mar albastru si alb ..as fi interesata
Doresc unul pana pa 10 puieti Black Diamond
Uitați-vă la Pepiniera Cataplant Buzau. De acolo am cumpărat eu.Sper să nu fie țeapă.
Salutare , care pepiniera cataplant ? Buzau ? Sau de unde
Da de acolo. Sper cum am mai zis să nu fie țeapă
Am întrebat la mai multe stațiunii pomicole de acest măr dar nu au si nu vor aduce vreodată. Sunt reticent.Anul acesta ar trebui să intre pe rod.Ar trebui. Da Cataplant buzau
Nu mai mințiți oamenii cu fotografi fotosopate. Nu există măr negru. Am căutat pente tot și nu e decât roȘu închis. Nimeni nu a făcut vreun video, să arate merii negrii. Tot interneu e plin de aceleași fotografii, pe care le postează.
Degeaba ,,există” dacă nu le poti cumpăra. Cine le vinde?
Am cumpărat un soi ,,care seamănă cu acest tip de măr Producătorul spune că este Black Diamond. Voi vedea la anul dacă m-am înșelat. Prețul este de 100 ron bucata.
Mai exact de unde ați cumparat
Am avut parte de ceva suspect pe olx la un nr de telefon cu un așa zis producător. L-am sunat să comand niste pomi si după inițierea discuției (nu am apucat să zic decât din ce zonă sunt)a început să sforăie. M-am speriat un pic crezând că a făcut AVC .Ce era suspect..tipul se dădea inginer pomicol si folosea numele unui inginer respectabil din România.,care este printre cele mai mari statiuni pomicole din țară. L-am sunat pe acesta din urmă si sa crucit.