‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 23 decembrie, 2024
-0.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriFOTO. Primele căpșuni în gospodăria lui Gheorghe Istrati din Ișnovăț

FOTO. Primele căpșuni în gospodăria lui Gheorghe Istrati din Ișnovăț

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

A început sezonul căpșunilor, iar Gheorghe Istrati, producător din satul Ișnovăț, raionul Criuleni, care deține 3 tuneluri de sere cu căpșuni, câte 5 ari fiecare, a reușit deja să culeagă și să vândă primele fructe. Deși este încă la început de drum, a menționat, în exclusivitate pentru Agrobiznes, că este pasionat de creșterea căpșunilor și pe viitor își propune să avanseze tot mai mult.

„Ideea de a mă ocupa cu creșterea căpșunilor am avut-o în 2016. În anul 2017 am plantat primii stoloni pe o suprafață de 5 ari, după care m-am extins. După rezultatele pe care le-am înregistrat, am decis că este o afacere cu viitor. Sunt încă la început de cale și am multe de învățat, pornind de la tehnologia corectă de cultivare până la soiurile cele mai bune. Consider că trebuie să începi, orice afacere, de la puțin, ca obținând experiență să poți să crești, treptat”, ne-a spus tânărul.

Cultivă soiul Honeoye, care este timpuriu și care l-a ajutat să-și creeze o bază de clienți dornici să procure fructe din plantația sa.

‹ adv ›

„În anul trecut, prima roadă am cules-o pe 14 aprilie, iar în anul curent la data de 25 aprilie deja am făcut primele vânzări. Cultiv soiul Honeoye și am identificat câteva probleme, pe care încerc la moment să le soluționez, deși nu exclud că aș putea să încerc și alte soiuri, ca să pot să aleg pe cel mai bun. Sunt, încă la etapa în care experimentez”, ne-a comunicat Gheorghe, plin de optimism.

Comercializarea căpșunelor o face on-line, prin intermediul rețelelor de socializare, pentru că având o suprafață mică încearcă să găsească clienți care corespund cantităților pe care le culege.

„Deja am reușit să-mi fac și clienți locali, care cunosc calitatea produsului. În anul trecut, când a început sezonul, căpșunile le culegeam în lădițe. Astfel, pe zi reușeam să vând câte 10-15 lădițe a câte 5 kg fiecare. Chiar dacă dețin o suprafață mică am avut o recoltă bună. Recoltarea durează 4 săptămâni”.

‹ adv ›

Tânărul spune că este gata să învețe și să investească timp pentru a-și dezvolta afacerea care să-i aducă și un profit pe măsură.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›