duminică, 22 decembrie, 2024
-1.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Noutățile Agroprofi prezentate la expoziția Moldagrotech (spring) 2017

FOTO. Noutățile Agroprofi prezentate la expoziția Moldagrotech (spring) 2017

Recomandate

Vizitatorii expoziției Moldagrotech (spring) 2017 au rămas surprinși plăcut de conceptul după care Agroprofi și-a construit standul de prezentare la ediția din această primăvară. Realizat după standardul Red Excellence Case IH, acesta a fost conceput ca un mic „univers” în care s-au putut regăsi noile tractoare, combine, semănători și alt echipament tehnic agricol expuse de Agroprofi.

Secretele succesului direct de la director

Vladimir Ghiliov, directorul Agroprofi, recunoaște că împreună cu echipa a investit mult suflet pentru expoziția din acest an.

„Anul acesta într-adevăr am investit mult timp, efort și emoții pentru crearea standului Agroprofi. Evident că totul este făcut pentru clienții noștri. Am vrut ca ei să se simtă confortabil. Și să se mândrească că au un așa partener de încredere, care are grijă de utilajele lor din câmp, dar și personal de aceștia”, a spus Ghiliov.

Acesta susține că secretul succesului Agroprofi constă în entuziasmul și optimismul întregii echipe.

Vladimir Ghiliov, directorul Agroprofi. FOTO: Agrobiznes

„Dacă vrei să ai succes într-o afacere trebuie să depui tot sufletul”, a mai spus Ghiliov.

Două jubilee

Compania Agroprofi sărbătorește anul acesta două jubilee importante. Case IH aniversează 175 de ani de la înființare (Agroprofi fiind dealerul exclusiv al acestei companii în Moldova). Și cel de-al doilea jubileu vizează aniversarea a zece ani de la stabilirea parteneriatului cu Maschio Gaspardo din Italia.

Standul Agroprofi. La nivelul superior al pavilionului a fost instalată o terasă pentru clienți și vizitatori. FOTO: Agrobiznes

„Primul utilaj produs de Maschio Gaspardo a fost adus în 2007 în Republica Moldova. Zece ani nu-s 175, dar totuși e un succes. Mai ales că eu țin minte cum totul se începea – cu două-trei unități vândute pe an, iar în prezent ajungem până la o sută”, a mai spus Ghiliov.

Extinderea companiei

Directorul Agroprofi are și noutăți pentru potențialii clienți. El a spus că anul acesta compania vrea să-și extindă prezența pe piață și va deschide o reprezentanță în sudul țării – la Comrat, după modelul celei deschise anul trecut la Bălți.

„Vrem să fim mai aproape de gospodării la prima chemare și rapid. E greu să faci asta din Chișinău, iar în agricultură contează fiecare oră”, a explicat Ghiliov.

Servicii 24 din 24

Mai multe detalii despre serviciile și echipamentul companiei ne-a povestit Fiodor Belicevicen, șef-inginer Agroprofi. Potrivit lui, în cadrul companiei pe segmentul de service/întreținere lucrează o echipă de 12 ingineri de înaltă calificare.

Fiodor Belicevicen. FOTO: Agrobiznes

„Inginerii pot să iasă în orice anotimp al anului și în orice zi a săptămânii, și practic la orice oră – zi și noapte. Noi lucrăm 24 din 24. Sunt ingineri de serviciu care rezolvă absolut toate problemele care se întâmplă cu utilajul nostru, dar și nu numai cu al nostru. Acesta este atuul nostru”, a spus Fiodor.

În ceea ce privește piesele de schimb, Fiodor susține că la Agroprofi acestea pot fi găsite într-o gamă largă și care sunt compatibile atât cu utilajul pe care îl vinde compania, cât și cu alte utilaje vândute de companiile de tehnică agricolă de pe piață. Pentru doritorii de a procura asemenea piese în sezonul de primăvară compania oferă reduceri de 15%.

Reprezentanții Agroprofi în momentul când semnează un contract de vânzare cu un agricultor local. FOTO: Agrobiznes

Climatizator pentru tractoare mai vechi

Belicevicen a mai spus că inginerii Agroprofi pot instala climatizatoare în mașinile agricole, care nu aveau asemenea echipament prevăzut din uzină.

„Tot ce este legat de răcoritoare și încălzitoare – absolut tot putem să reparăm și să instalăm de la zero. Echipamentul care nu are climatizatoare de la uzină, cum este MTZ, spre exemplu, noi putem să instalăm de la zero și oferim garanții”, a explicat Fiodor.

Sisteme de precizie

Un alt reprezentat al companiei Agroprofi, Evghenii Șvaciko, specialist în agricultura de precizie, a arătat cum se simplifică munca agricultorului când se utilizează sisteme de precizie care pot fi instalate în mașinile agricole. Aceste sisteme pot funcționa într-un regim autonom și astfel lucrările agricole sunt realizate într-o manieră corectă.

Evgheni Șvaciko. FOTO: Agrobiznes

„Sistemul permite să deconectezi acele secțiuni unde operațiunile s-au terminat (semănatul sau introducerea îngrășămintelor sau substanțe de protecție a plantelor). Astfel, sistemul permite economisirea acestor resurse. Plusul este că sistemul permite să utilizeze tractorul 24 de ore din 2. Doar schimbi pilotul tractorului”, a explicat Șvaciko.

Acesta și-a amintit că anterior pentru a face lucrările agricole corect, fermierii erau nevoiți să folosească diverse forme de semnalizare.

Tractoare specializate

Igor Ciudnîi, șeful secției vânzări Agroprofi, ne-a prezentat tractorul specializat pentru vii și livezi marca Case IH, model Quantum 95.

Igor Ciudnîi, șeful secției vânzări Agroprofi. FOTO: Agrobiznes

„Tractorul are o lățime de 3 metri și intră lejer în spațiile dintre rândurile viței de vie sau în livezi. El are o rază de cotire foarte mică, astfel ca să facă față distanței mici dintre rânduri”, a spus Ciudnîi.

Tractor Case IH, model Quantum 95.

Un alt avantaj al tractorului, potrivit specialistului, este motorul econom, care nu consumă mult combustibil.

„Transmisia tractorului de 16 trepte în față și 16 trepte în spate cu reversor permite mecanizatorului să aleagă cea mai optimă treaptă pentru orice tip de lucrări. În general, tractoarele specializate la acest segment de tractoare este pus accent pe priza de putere în spate din motiv că aceste tractoare folosesc foarte mult utilaj suspendat, utilaj care are tracțiune de la priză de putere. Respectiv, priza de putere este foarte fiabilă și o bună parte din puterea motorului este transmisă anume către acest agregat al tractorului”, a mai spus Igor Ciudnîi.

Semănătoare din Suedia

Acesta nu a ratat ocazia de a prezenta și semănătoarele companiei Vaderstad (Suedia) model rapid 400 C. 

„Este un produs care se comercializează cu succes enorm deja de 10 ani pe piața din Republica Moldova. Semănătoarea aceasta este compatibilă cu orice tehnologie folosită de către agricultorii din Moldova. Atât tehnologia tradițională, cât și mini-till și no-till. Semănătoarea are un bloc de prelucrare în față pentru a pregăti solul înainte de semănat, un rând de brăzdare pentru fertilizanți și două rânduri de brăzdare pentru semințe, tăvălugul și nivelatorul. Avantajul constă în aceea că distanța dintre rânduri este de 12,5 cm, iar fertilizantul este plasat între rândurile de semințe la o adâncime de 3,5 cm. Respectiv planta beneficiază de substanțele nutritive de fertilizanți la momentul când are cea mai mare nevoie fără ca să fie afectat sistemul radicular al acesteia”, a descris semănătoarea Igor Ciudnîi.

Agroprofi este distribuitorul oficial în Moldova al producătorilor tehnicii agricole: Case IH (SUA); Maschio-Gaspardo (Italia); Vaderstad (Suedia).

Mai multe detalii despre ofertele Agroprofi găsiți pe site-ul companiei.

Vasile Gancev
Vasile Gancev
ex-Reporter @ Agrobiznes

Citește și ›

Advertoriale