joi, 5 decembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. VIDEO. Demonstrații în câmp la Bălăbănești organizate de JM Invest Group și Agrospace

FOTO. VIDEO. Demonstrații în câmp la Bălăbănești organizate de JM Invest Group și Agrospace

Recomandate

Tehnologia de însămânțare „Twin Row” combinată cu îngrășământul bacterian „Azoter” dau rezultate spectaculoase. De aceasta s-au convins fermierii prezenți la o demonstrație în câmp petrecută sâmbătă, 10 septembrie, la Bălăbănești, Criuleni. Evenimentul a fost organizat de compania „JM Invest Group” – dealerul oficial „Kinze” și „Azoter” în Republica Moldova, în parteneriat cu „Agrospace” – dealer oficial „Zetor” în țara noastră.

Lotul demonstrativ de floarea soarelui pe care au fost aplicate tehnologiile aduse de „JM Invest Group” aparține companiei „Poiana Craiului”. Agronomul întreprinderii, Ivan Semeniuc, s-a arătat extrem de mulțumit de îngrășământul „Azoter”. Acesta i-a asigurat, în pofida unei veri destul de secetoase, o recoltă mai mare cu circa 500 kg la fiecare hectar, în mediu 4 tone de floarea soarelui.

Potrivit lui, acest îngrășământ reduce riscul de secetă fiindcă nu se evaporă în lipsă de precipitații de la suprafața solului, dar se adâncește acolo unde este umiditate și continuă să acționeze în permanență.

„Dacă observați tulpinile de floarea soarelui din câmpul nostru sunt încă verzi și suculente chiar dacă perioada de vegetație s-a încheiat, ivan-semeniuclucru cu atât mai curios cu cât în a doua parte a verii nu au fost practic deloc ploi. Este meritul „AZOTER” care, spre deosebire de îngrășămintele minerale ce se consumă repede și mai sunt și chimice, acționează în permanență și asigură plantele cu hrană necesară din primăvară și până vin înghețurile”, spune Semeniuc.

Deși solurile din țară sunt asigurate cu fosfor și potasiu, ele sunt prezente într-o formă inactivă, explică agronomul. Accesibile plantelor devin sub intervenția bacteriilor ce se conțin în „Azoter” și care regenerează și mențin solul activ și sănătos. Pe lângă faptul că este o alternativă ecologică fertilizanților chimici, fiind acceptat în sistemul agriculturii ecologice, produsul este totodată și mai ieftin.

„Avantaje sunt și pe plan economic. De regulă, la un hectar se folosesc circa 10 kg de „Azoter”, care fixează din aer circa 130-150 kg de azot, corespunzător, a 350-430 kg de azotat de amoniu. „Azoterul” ne costă circa 1000 de lei, pe când pentru azotatul de amoniu ar trebui să scoatem din buzunar circa 3000 de lei. În același timp, cantitatea de fosfor transferată în formă accesibilă plantelor este de 70-80 kg și 30-40 kg de potasiu, care în echivalența îngrășămintelor ar costa 11-12 mii lei. În plus, azotatul acționează pe termen scurt, maxim o lună jumătate, pe când îngrășământul bacterian pe toată perioada de vegetație”, a adăugat Semeniuc.

kinze-azoter

Jana Michalova, director general „JM Invest Group”, ne-a spus că preparatul este folosit în Slovacia de peste 20 de ani. Deși la început fermierii moldoveni s-au arătat reticenți, rezultatele obținute i-au făcut să-și schimbe părerea, menționează ea, precizând că mulți au făcut deja comenzi pentru primăvara viitoare.

jana-michalova„Azoter” este un îngrășământ bacterian unic. Este capabil să fixeze azotul din atmosferă și să valorifice fosforul adunat de ani buni în sol, transformându-l într-o formă prielnică plantei. Conține două tipuri de bacterii fixatoare de azot care lucrează atât la temperaturi joase, cât și la temperaturi ridicate ale solului, de peste 30 de grade”, a declarat Michalova.

Agronomul „JM Invest Group”, Mihail Rurac spune că în prezent producătorii agricoli nu se gândesc la biodiversitatea solului.

„Solurile noastre nu prea au cu ce se lăuda când vine vorba de biodiversitate, iar cantitatea considerabilă de fertilizanți chimici cu care mihail-ruracsunt tratate culturile pun o presiune incredibilă asupra microflorei solului. „Azoter” este un produs ecologic, ce provine din microorganisme prezente în sol, ce menține sănătatea solului. În plus, este certificat în UE și poate fi utilizat și în agricultura ecologică.”

Fermierii veniți la eveniment au aflat cum pot să-și asigure o recoltă mai bogată doar schimbând tehnologia de însămânțare. Mai exact vorbim despre tehnologia „Twin Row”, ce presupune dispunerea semințelor nu în rânduri standarde de 70 cm, dar în rânduri duble și „INTERPLANT” – înguste, ceea ce face ca densitatea plantelor să crească cu circa 15% și să împiedice evaporarea apei din sol.

insamantare-twin-row
click p-u a mări imaginea

„Ne-am propus să demonstrăm agricultorilor că o distribuire mai optimă a semințelor cu semănătoarea „Kinze” permite cultivarea unui număr sporit de plante, astfel suprafața solului este acoperită mai repede de către plante ce contribuie la micșorarea evaporării apei din sol și limitează creșterea buruienilor și respectiv asigură fermierii cu recolte mai frumoase”, a adăugat Michalova.

La începutul lunii septembrie, „JM Invest Group” a fost vizitată de către Robert Derksen, șeful serviciului de vânzari și suport tehnic din Europa a companiei „Kinze”. Astfel, „JM Invest Group” a obținut noi facilități în Republica Moldova. Acum toți cei care sunt interesați de semănătoarele „Twin Row”, dar și alte utilaje, trebuie să se grăbească. Până la finele lui septembrie, sunt anunțate reduceri de 10% și până la 15% la toate semănătorile „Kinze”.

„JM Invest Group” este dealer oficial în Republica Moldova la următoarele branduri: „Kinze”, „Azoter”, „SMS”, „P&L”, „Farm Gep”, „Pneusej”, „Optigep” și „Komaromi-Gep”.

La Bălăbănești toate demonstrațiile în câmp au fost făcute cu tractoarele cehe de marca „Zetor”, aduse în Moldova exclusiv de „Agrospace”. Oleg Roșcin, directorul executiv al firmei, înființată la sfârșitul lui 2012, ne-a povestit că grupul de companii din care fac parte, se ocupă în principal de importul, distribuția și deservirea tehnică a automobilelor „BMW”, de 20 de ani și a camioanelor „MAN”, de 13 ani, dar au decis să intre pe piața tehnicii agricole întrucât sunt convinși că viitorul țării este în agricultură.

„Sunt aproape doi ani de când ne ocupăm de distribuția tehnicii „Zetor”. Avem vândute primele 20 de unități, cehii sunt mulțumiți de oleg-roscin-agrospaceactivitatea noastră, de altfel ca și clienții noștri. Noi prestăm un spectru complet de servicii, de la comercializare și până la deservire tehnică. Oferim garanție 2 ani sau 1.800 de moto-ore la toată tehnica noastră. Două echipe mobile sunt în permanență gata să intervină acolo unde e nevoie”, ne-a dat asigurări Roșcin.

„Tractoarele cehe sunt deseori greșit comparate cu unele modele produse în spațiul CSIiurie-sevcenko-agrospace, însă raportul calitate-preț al celor cehe este cu mult mai bun. În plus ele sunt mai economice în exploatare și consumă mai puțin combustibil. Cehii pun accentul pe tehnică și mai puțin pe electronică, de aceea tractoarele lor sunt mai ieftine, mai simple în exploatare, piesele de schimb se găsesc ușor și se strică destul de rar. Agricultorii pot să se convingă de eficiența lor chiar după primul sezon de exploatare”, spune directorul comercial „Agrospace”, Iurie Șevcenco.

Cel mai simplu model și totodată foarte popular în Europa și, de curând, și în țările CSI este tractorul „Zetor Major”, de 80 C.P. Șevcenco spune că în Cehia este supranumit „tractor pe toată viața” întrucât poate servi câtorva generații la rând dacă este întreținut corespunzător. La mare căutare în Moldova este modelul „Zetor Proxima”, de 100-110 C.P. Vârful de gamă revine tractoarelor din seria „Zetor Crystal”, de 160 C.P.

„Față de concurenții săi, tractoarele cehe au câteva avantaje: cel mai puternic motor cu cea mai mare rezervă de cuplu, până la 39%, cea mai mare capacitate de ridicare a hidraulicii și cea mai încăpătoare cabină pentru fiecare clasă de tractoare”, mai adaugă Șevcenco.

#Zetor #SMS

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 13 Septembrie 2016

#Zetor #SMS

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 13 Septembrie 2016

#Zetor #SMS

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 13 Septembrie 2016

#Zetor #SMS

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 13 Septembrie 2016

 

Adrian Istrati, din Cahul, este un fermier ce are în gestiune peste 100 de ha de pământ. El ne-a povestit ce l-a determinat să-și achiziționeze un tractor „Zetor”.

„Pentru a face agricultură performantă este nevoie de tehnică pe măsură. La început eu îmi cumpărasem un „T40”, după care, la mâna a doua, un „UMZ”, care de bine de rău își făceau treaba, deși se mai stricau. Pentru că am vrut ulterior un tractor nou, am optat pentru un adrian-istratimodel produs în spațiul CSI, de 105 C.P. Vreau să vă spun că acest tractor m-a decepționat cel mai mult pentru că se strica destul de des. Mergând deseori pe la expozițiile de tehnică agricolă mi-au atras atenția tractoarele „Zetor”. În primul rând pentru că sunt proiectate și realizate într-o țară a UE. Am comandat un tractor cu 96 C.P., care sper că va îndeplini așteptările. Urmează să-mi fie livrat în scurt timp”, a spus fermierul.

#Azoter #Kinze #SMS #Zetor ÎCS JM INVEST GROUP SRL AgroSpace COM

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 13 Septembrie 2016

Citește și ›

Advertoriale